11 aug. 2023 | 20:39

Judecătorii de la TAS s-au săturat de amânările din cazul Simona Halep. Unde s-a blocat dosarul jucătoarei de tenis

News
Judecătorii de la TAS s-au săturat de amânările din cazul Simona Halep. Unde s-a blocat dosarul jucătoarei de tenis

Situația devine tot mai tensionată și se pun tot mai multe semne de întrebare. Simona Halep a fost judecată de tribunalul Sport Resolutions la finalul lunii iunie și nu a primit încă niciun răspuns. Cazul îi intrigă și pe judecătorii de la Curtea de Arbitraj Sportiv. Oficialii de la Lausanne au precizat unde s-a „blocat” acest dosar.

Judecătorii de la TAS vorbesc pentru prima oară despre cazul Simona Halep

Simona Halep traversează o perioadă foarte ciudată și este clar că este foarte derutată. Jucătoarea a fost informată de Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA) că a fost găsită dopată cu Roxadustat și a fost suspendată provizoriu pe data de 7 octombrie 2023. După opt luni a apărut o nouă acuzație, iar oficialii ITIA au vorbit despre „iregularități” în pașaportul biologic. Două acuzații grave care în mod normal nu ar fi putut fi rostogolite în spațiul public fără probe solide.

Doar că după audierea jucătoarei s-a instalat o liniște totală. Judecătorii de Sport Resolutions și-au pus întrebările la finalul lunii iunie și ar fi trebuit să ofere un răspuns în minimum 14 zile. Doar că de atunci au trecut aproape șase săptămâni și nimeni nu mai știe nimic. Și atunci, unde sunt probele pe care le-a avut ITIA?

În mod normal, indiferent de verdict cazul va ajunge la Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne. Pentru că ori sportiva, ori acuzatorii vor fi nemulțumiți de rezultatul din acest dosar. Nici judecătorii din Elveția nu au însă nicio veste, iar acest lucru îi intrigă. Cei de la TAS au fost contactați de jurnalistul freelancer Daniel Radu, iar răspunsul lor a fost protocolar, conform adevărul.ro.

„Dragă domnule,

Nu a apărut nicio schimbare. Curtea de Arbitraj Sportiv (n.r. numită și Tribunalul de Arbitraj Sportiv) nu a înregistrat nicio procedura legală cu privire la chestiunea descrisă de dumneavoastră. Este de cunoștință publică faptul că dosarul se află în continuare în gestiunea agenției Federației Internaționale de Tenis (n.r. ITIA), mediat de Sport Resolutions UK”.

Simona Halep se află pe lista provizorie de la US Open 2023

Simona Halep se află pe lista preliminară de la US Open 2023, dar dacă nu va reuși să-și lămurească situația până în ziua în care va avea loc tragerea la sorți, va fi exclusă de la acest turneu. Pentru sportiva din România urmează zile grele. A început săptămâna pe locul 58 WTA, dar după turneul de la Montreal va părăsi acest clasament. Ultimul meci oficial l-a disputat pe 29 august 2022, în primul tur la US Open 2022. În acel moment se afla pe locul nouă în topul mondial.

Simona Halep a spus că nu s-a dopat nicioadată, iar în singurul interviu pe care l-a acordat în ultimele 11 luni a susținut că este vorba de o contaminare accidentală a suplimentelor nutritive pe care le folosește.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Un aeroport care a reușit o performanță unică. Nicăieri nu s-a mai întâmplat asta
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Putin a dat ordinul ISTORIC. Decizia luată chiar azi, 11 mai. O nouă eră
Capital.ro
Începe distribuirea deciziilor de pensionare după recalculare. Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
ANUNȚ despre FLORIN PIERSIC! APROPIAȚII actorului au dat VESTEA
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro