21 iun. 2024 | 18:40

Judecătorii care l-au scăpat pe Mario Iorgulescu de 13 ani și 8 luni de închisoare. Lista completă

Social
Judecătorii care l-au scăpat pe Mario Iorgulescu de 13 ani și 8 luni de închisoare. Lista completă
Procesul lui Mario Iorgulescu se va rejudeca

După mai bine de 4 ani, în care a reușit să se eschiveze de deciziile date de magistrați, Mario Iorgulescu a fost scăpat de închisoare. Decizia a fost dată de un complet de judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în cursul zilei de ieri, 20 iunie. Vorbim așadar de lovitura anului în justiția română, ulterior aflându-se și lista cu judecătorii care l-au scăpat pe Mario Iorgulescu de 13 ani și 8 luni de închisoare.

De 4 ani, justiția română s-a dovedit neputincioasă

În 2019, aflat la volanul bolidului său, și constatat ulterior că se afla sub influența alcoolului și a consumului de droguri, Mario Iorgulescu avea să intre cu cel puțin 120km/h, frontal, într-o altă mașină care circula regulamentar. În urma impactului, șoferul celei de-a doua mașini, Dani Vicol de 24 de ani, murea pe loc.

Arestat în primă fază și ulterior pus sub control judiciar, tânărul Mario Iorgulescu reușea să fugă din țară în Italia, unde avea să fie internat imediat într-un sanatoriu, avocații acestuia declarând că ar fi avut probleme psihice.

Dosarul avea să se judece în lipsa inculaptului, iar magistrații de pe lângă Tribunalul București luau decizia de a-l trimite pentru următorii 15 ani în spatele gratiilor, dar procesul de extrădare a tânărului Mario Iorgulescu avea să fie unul extem de greu și stufos.

Cine sunt judecătorii care l-au scăpat pe Mario Iorgulescu de 13 ani și 8 luni de închisoare

Deși decizia era una definitivă, avocații acestuia reușeau la un an de la acel moment să depună o contestație la ÎCCJ, unde un complet de trei judecători aveau să dea lovitura anului în justiția română.

Prin sentința de ieri stabiles anularea deciziei de închisoare emisă de Tribunalul București la data de 10 februarie 2023, și ulterior stabilită de Curtea de Apel București la 13 ani și 8 luni pentru ucidere din culpă.

Cum spuneam, din completul de judecată de la ÎCCJ a făcut parte 3 magistrați, iar conform unor surse citate de Agerpres, unul dintre aceștia a dorit respingerea recursului în casație, acesta fiind judecătorul Dan Andrei Ene.

Ceilalți doi judecători care l-au scăpat pe Mario Iorgulescu de 13 ani și 8 luni de închisoare, sunt fosta șefă a CSM, judecătoarea Lia Savonea, și judecătoarea Adriana Ispas, cele două susținând în ședință necesitatea rejudecării dosarului, conform acelorași surse judiciare.

Decizia ÎCCJ este definitivă în dosarul fiului LPF

Conform comunicatului emis de ÎCCJ, la finalul ședinței publice de ieri, 20 iunie, decizia de anulare a sentinței Curții de Apel București de 13 ani și 8 luni de închisoare pentru omor din culpă, pe numele lui Mario Iorgulescu, este una definitivă, astfel că procesul lui Mario Iorgulescu se va rejudeca.

„Admite recursul în casaţie declarat de inculpatul Iorgulescu Gino – Mario împotriva deciziei penale nr. 1485/A din 18 octombrie 2023, pronunțată de Curtea de Apel București – Secția a II-a Penală în dosarul nr. 20691/3/2020 (892/2023).

Casează, în parte, decizia penală atacată, numai în ce privește pe inculpatul Iorgulescu Gino – Mario și trimite cauza la rejudecare de către instanța de apel, Curtea de Apel București.”, se arată în decizia ÎCCJ.

Conform acelorași surse, depozițiile referitoare la hotărârile atacate au fost menținute, iar tot ceea ce reprezintă cheltuieli de judecată nu au fost modificate, și vor rămâne în sarcina statului.

Digisport.ro
De la "țeapă" la "lovitură": englezii au făcut topul transferurilor la Tottenham! Locul ocupat de Radu Drăgușin
Stirile PROTV
Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Reacția unui român după ce a fost refuzat pe internet de o tânără: „Tu ești mai presus, oare?”
EVZ.ro
Cutremur în mass-media. Dispare după o activitate de 20 de ani
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Secretele satului legendar din Munții Șureanu: „Locuitorii își spun daci, au datini nemaiîntâlnite și porecle de animale”
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Miley Cyrus, dată în judecată pentru „Flowers”. Acuzații de plagiat după Bruno Mars
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Ungaria pune stop la graniță. Ungurii vor să schimbe regulile în UE. Anunț de la Budapesta
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro