Jucătorii din naționala Braziliei, reverență în fața legendarului Pele. Momentul emoționant de la finalul partidei cu Coreea de Sud – FOTO

Jucătorii din naționala Braziliei, reverență în fața legendarului Pele. Momentul emoționant de la finalul partidei cu Coreea de Sud - FOTO

Brazilia a făcut spectacol și a învins cu 4-1 Coreea de Sud în optimile Campionatului Mondial de Fotbal. La finalul partidei jucătorii „Selecao” au intrat pe teren cu un banner cu chipul lui Pele, fostul campion mondial, aflat acum într-o situație grea, într-un spital din Sao Paulo.

Jucătorii din naționala Braziliei, mesaj emoționant pentru Pele la finalul meciului din optimile Campionatului Mondial de Fotbal

Brazilia trăiește cu sufletul la gură două momente foarte importante. Campionatul Mondial de Fotbal și povestea lui Pele, care luptă pentru viața lui într-un spital din Sao Paulo. Înaintea duelului cu Coreea de Sud, fostul internațional brazilian, de trei ori campion mondial, le-a transmis un mesaj fotbaliștilor din prima reprezentativă, alături de o poză de acum mai bine de șase decenii.

„În 1958, mă plimbam pe stradă și mă gândeam să îi îndeplinesc promisiunea pe care i-am făcut-o tatălui meu. Știu că mulți dintre voi ați făcut promisiuni similare și sunteți de asemenea în căutarea primei Cupe Mondiale. Voi urmări meciul din spital și mă voi ruga pentru fiecare dintre voi. Mult noroc”, a transmis Pele pe rețelele sociale.

Jucătorii din națională au răspuns foarte frumos la finalul partidei Brazilia – Coreea de Sud 4-1. Au intrat pe teren cu un banner pe care se afla chipul „Regelui”. Fanii au aplaudat momentul, iar pe transmisia TV s-au văzut oameni care plângeau, emoționați. În tribune s-au aflat trei foști jucători importanți din istoria reprezentativei „cariocas”: Ronaldo, Roberto Carlos și Cafu.

Pele, probleme grave de sănătate

Pele este în spital de săptămâna trecută. Mai mulți jurnaliști au scris că starea este gravă și că medicii au decis să nu-l mai programeze la ședințe de chimioterapie și să-i acorde doar un tratament prin care să-i aline durerile. Fiicele lui susțin că aceste zvonuri nu sunt adevărate și că starea tatălui lor nu este atât de rea pe cât scriu ziarele.

„Cam acum trei săptămâni s-a infectat cu coronavirus. Este vaccinat, are toate vaccinurile, dar din cauza tratamentului pentru cancer, al chimioterapiei, este fragil și a făcut o infecție la plămâni. De asta a mers la spital. E ceva serios? Da, pentru că are o anumită vârstă și se tratează de cancer”, a spus Kely Nascimento.

Brazilia va înfrunta Croația în sferturile de finală de la Campionatul Mondial de Fotbal, vineri, 9.12.2022, de la ora 17.00.

Urmăriți Playtech.ro și pe