Joe Biden, mesaj de ultimă oră cu privire la schimbarea regimului din Rusia. Ce a declarat președintele american după reacția dură a Kremlinului

Joe Biden, mesaj de ultimă oră cu privire la schimbarea regimului din Rusia. Ce a declarat președintele american după reacția dură a Kremlinului
Joe Biden, discurs în Polonia

Președintele american, Joe Biden, a declanșat cel mai dur atac la adresa lui Vladimir Putin, zdruncinând scena politică internațională. Acesta a transmis că președintele rus nu poate rămâne la putere, adresându-i cuvinte cu adevărat jignitoare. În urma discursului său, Kremlinul a reacționat dur. La două zile după declarațiile făcute, Joe Biden a negat afirmațiile din cadrul discursului din Polonia, oferind o altă explicație cu privire la semnificația mesajului său anterior.

Joe Biden, atac dur la adresa lui Vladimir Putin

Președintele americand a făcut, sâmbătă, un val de afirmații la adresa lui Vladimir Putin, care a șocat atât audiența, cât și analiștii. Acesta l-a făcut dictator pe președintele rus, subliniind în fața tuturor că „acest om nu poate rămâne la putere”. Liderul SUA a criticat uciderea civililor din Ucraina, exprimându-și susținerea față de țara invadată. Mai mult, Joe Biden s-a rugat pentru libertatea tuturor cetățenilor, lăsând astfel loc de interpretări.

„Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu mai poate rămâne la putere. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți, iar Dumnezeu să ne apere libertatea și Dumnezeu să ne protejeze trupele”, a transmis liderul american.

Joe Biden l-a acuzat pe Vladimir Putin că a desființat democrația din Rusia și că vrea să facă același lucru și în alte țări, acuzându-l de cinism și nerușinare.

„Astăzi, Rusia a strangulat democrația și vrea să o facă și în alte părți, nu numai la ea acasă. Sub pretextul fals al solidarității etnice, (Putin – n.r.) a negat națiunile vecine. Putin are tupeul să spună că denazifică Ucraina. E o minciună, e cinic – și el știe asta. Și este și nerușinare, pe deasupra. Președintele Zelenski a fost ales democratic, este evreu, familia tatălui său a fost exterminată în holocaustul nazist, iar Putin are îndrăzneala – ca toți autocrații dinaintea lui – să creadă că poate face ce vrea”, a mai transmis Joe Biden în discursul său.

Joe Biden s-a răzgândit în privința afirmațiilor sale

După ce a creat un val de incertitudine în Europa din cauza afirmațiilor făcute, Joe Biden a fost întrebat, duminică, de un reporter, dacă discursul său a fost unul în care solicita o schimbare de regim în Rusia.

“Domnule preşedinte, vreţi ca Putin să fie înlăturat? Domnule preşedinte, aţi făcut un apel pentru o schimbare de regim?”, l-a întrebat un reporter pe Biden în timp ce preşedintele american ieşea dintr-o biserică, la Washington. Acesta a răspuns scurt că „nu” negând cele transmise sâmbătă, la Varșovia.

Declarațiile sale nu au rămas fără replică. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a avut o reacție imediată, la solicitarea jurnalistului CNN Frederik Pleitgen.

În urma discursului acid făcut de Joe Biden, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a intervenit cu un răspuns menit să lămurească afirmațiile făcute de președintele american.

„Nu domnul Biden decide asta (dacă Vladimir Putin rămâne sau nu la putere – n.r.). Aceasta este doar alegerea poporului Federațiai Ruse”, i-a declarat Dmitri Pesckov lui Frederik Pleitgen.

 

 

Urmăriți Playtech.ro și pe