Joe Biden, avertisment pentru Vladimir Putin după întâlnirea cu Emmanuel Macron. Decizia finală luată de președintele SUA: „Este dezgustător ceea ce face”

Joe Biden, avertisment pentru Vladimir Putin după întâlnirea cu Emmanuel Macron. Decizia finală luată de președintele SUA: „Este dezgustător ceea ce face
Joe Biden și Vladimir Putin

Joe Biden lansează un nou avertisment către Vladimir Putin, având în vedere contextul tot mai tensionat din Ucraina. Din păcate, trupele ruse nu se opresc din atacuri agresive, iar numărul victimelor crește semnificativ, astfel că Occidentul trage noi semnale de alarmă. De data aceasta, cel care a lansat un „ultimatum” către Putin a fost Joe Biden, oferindu-i chiar și soluția pentru încetarea războiului.

Biden cere retragerea lui Vladimir Putin

Joe Biden s-a întâlnit cu președintele Franței la Casa Albă, acolo unde au dezbătut cele mai arzătoare subecte ale momentului. După reuniunea celor doi lideri, Joe Biden a transmis un mesaj pentru liderul rus, căruia îi cere insistent să se retragă din Ucraina.

Președintele american a reiterat toate cruzimile comise de trupele ruse în Ucraina, motiv pentru care nu are de gând să poate vreo discuție cu el.

Joe Biden a transmis că singura șansă ca cei doi să poarte orice fel de discuție sau negociere este aceea ca Putin să înceteze războiul. „Dacă acesta este interesat să pună capăt războiului, dar încă nu a făcut acest lucru„, a transmis Biden.

În timpul unei conferințe de presă cu Emmanuel Macron, Biden a vorbit despre prețul imens pe care dictatorul Kremlinului îl plătește pentru îndârjirea sa de a cuceri teritorii din Ucraina. Acesta a catalogat acțiunile rusești drept „dezgustătoare”.

” Plăteşte un preţ foarte mare pentru că eşuează, dar el provoacă un carnaj incredibil, incredibil asupra populaţiei civile din Ucraina. Bombardează grădiniţe, spitale, case de copii. Este dezgustător ceea ce face”, a declarat Biden.

În ciuda cruzimii comise de Rusia, Joe Biden este deschis să vorbească cu Putin, atunci când acesta va fi pregătit să comunice sincer despre planurile sale. Până la acel moment, SUA se va alătura tuturor țărilor care susțin în continuare Ucraina.

„Dacă va fi cazul, în consultare cu prietenii mei francezi şi cu prietenii mei din NATO, voi fi bucuros să stau de vorbă cu Putin pentru a vedea ce vrea, ce are în minte. Între timp, cred că este absolut esenţial ceea ce a spus Emmanuel (Macron). Trebuie să sprijinim poporul ucrainean”, a arătat Joe Biden.

Președintele american, șocat de brutalitatea Rusiei

În cadrul aceleiași declarații, Joe Biden și-a exprimat surprinderea față de agresiunea neașteptată a Rusiei, care a zdruncinat liniștea și echilibrul Occidentului. Acesta și-a reafirmat sprijinul pentru Ucraina în parteneriat cu țările prietene, pentru a înlătura această brutalitate de care Putin a dat dovadă în toate acțiunile comandate.

„Știam că Rusia aşa este (brutală), dar nu am anticipat că este atât de brutală cum a fost. Astăzi reafirmăm că vom rămâne solidari împotriva acestei brutalităţi. Vom continua acest sprijin puternic pentru poporul ucrainean în timp ce ei îşi apără casele, familiile, spitalele, creşele, suveranitatea, integritatea, împotriva agresiunii ruseşti”, a declarat Joe Biden, în urmă cu câteva ore.

În plus, acesta l-a avertizat pe Vladimir Putin că acțiunile sale împotriva Ucrainei și a întregii omeniri nu vor rămâne nepedepsite, fiind depuse eforturi pentru a reduce impactul negativ al războiului.

Vom lucra împreună pentru a trage Rusia la răspundere pentru acţiunile sale şi pentru a atenua impactul global al războiului lui Putin asupra restului lumii”, a transmis Joe Biden.

 

 

Urmăriți Playtech.ro și pe