13 apr. 2022 | 18:52

Joe Biden, atac devastator la adresa lui Putin: ‘Un dictator care a comis un genocid’

News
Joe Biden, atac devastator la adresa lui Putin: ‘Un dictator care a comis un genocid’
Joe Biden a recunoscut ce face Vladimir Putin in Ucraina

Joe Biden, atac devastator la adresa lui  Vladimir Putin: „Un dictator care a comis un genocid”. Preşedintele Statelor Unite a anunțat marţi că posibilităţile americanilor de a plăti benzina nu ar trebui să depindă de faptul că un dictator declară război şi „comite un genocid” la o jumătate de lume distanţă.

Joe Biden, adevărul despre invazia Rusiei în Ucraina. Ce se întâmplă acolo

Preşedintele Americii, Joe Biden, a făcut un pas mai departe în declarațiile sale, anunțând pentru prima dată că acţiunile Rusiei sunt un „genocid”, informează Sky News.

Comentariul președintelui american, în timpul unui discurs în Iowa despre combaterea inflaţiei ridicate, a părut a fi improvizat.

Americanii, afectați de războiul declanșat de Vladimir Putin

„Bugetul familiei tale, capacitatea ta de a-ţi umple rezervorul, nimic din toate acestea nu ar trebui să depindă de faptul că un dictator declară război şi comite un genocid la o jumătate de lume distanţă”, a spus Joe Biden, potrivit Mediafax.

Joe Biden a refuzat până acum să folosească cuvântul „genocid” pentru a descrie acţiunile Rusiei.

Ce spunea Joe Biden cu câteva zile înainte

Întrebat săptămâna trecută dacă el crede că aparentul masacru al civililor din Bucea, Ucraina, a fost un genocid, el a spus: „Nu, cred că este o crimă de război”. În schimb, președintele Joe Biden l-a descris anterior pe Vladimir Putin al Rusiei ca fiind un „criminal de război”.

Pe de altă parte, premierul Nicolae Ciucă a vizitat, azi, Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, alături de preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Regatului Belgiei, Alexander De Croo.

Războiul din Ucraina, cea mai mare amenințare din ultimii ani

Premierul a spus că țara noastră şi aliaţii săi trebuie să fie pregătiţi pentru o criză „de durată” în urma invadării Ucrainei de către Rusia.

De asemenea, primul-ministru a condamnat ferm invazia Rusiei în Ucraina, amintin că aceasta este „cea mai gravă ameninţare” la adresa securităţii NATO din ultimii ani.

Trăim vremuri dificile

„Trăim vremuri dificile, pe care nu am crezut că le vom mai trăi în secolul XXI. Trebuie să fim pregătiți pentru o criză de durată și pentru situația în care aceasta se va extinde mai aproape de graniță. (…) Invazia Rusiei în Ucraina e cea mai gravă amenințare la adresa securității euroatlantice din ultimii ani.

Condamnăm atacurile nemiloase ale trupelor ruseşti asupra civililor, încălcând prevederile legilor internaţionale şi ale umanităţii şi le plângem pierderile tragice de vieţi omeneşti, suferinţele umane enorme şi distrugerile provocate de invazia ilegală, neprovocată şi nejustificată a Rusiei”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă din temelii. Vestea a fost dată chiar astăzi, 10 MAI: Nu mai putem continua aşa
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro