Joe Biden, anunț de ultimă oră privind acuzațiile aduse lui Vladimir Putin: „Nu retractez nimic şi nu îmi cer scuze”

Joe Biden, anunț de ultimă oră privind acuzațiile aduse lui Vladimir Putin: „Nu retractez nimic şi nu îmi cer scuze”
Joe Biden, președintele SUA

În timpul vizitei sale în Polonia, în contextul războiului din Ucraina, Joe Biden a făcut câteva afirmații care l-au vizat în mod direct pe VladimirPutin. Una dintre ele însă, a zguduit scena politică internațională, mai ales că aceste idei nu erau prevăzute în discursul de la Casa Albă. În urmă cu câteva ore, Joe Biden a revenit cu câteva lămuriri menite să lămurească mesajul transmis, sâmbătă, în Varșovia.

Ce le-a transmis Joe Biden liderilor din întreaga lume

Într-un discurs plin de indignare, președintele american l-a acuzat pe liderul Krmelinului pentru catastrofa provocată în Ucraina, acolo unde mii de oameni și-au pierdut viața în urma atacurilor Rusiei.

Joe Biden și-a terminat discursul rostit la Castelul Regal din Varșovia cu o concluzie adresată tuturor, referitoare la faptul că Vladimir Putin nu poate rămâne la putere: „Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere”, a afirmat Biden, după ce îl făcuse pe Putin laș, cinic și nerușinat.

De altfel, discursul lui Joe Biden a fost unul total dezlănțuit, motiv pentru care, afirmațiile sale extrem de îndrăznețe și neînfricate au făcut înconjurul lumii.

Acesta l-a mai acuzat pe Vladimir Putin că a distrus democrația țării pe care o conducem dorind să facă acest lucru și în alte țări. Liderul american a criticat dorința așa-zisei „denazificări” a Ucrainei, conform planului anunțat de Putin.

„Astăzi, Rusia a strangulat democrația și vrea să o facă și în alte părți, nu numai la ea acasă. Sub pretextul fals al solidarității etnice, (Putin – n.r.) a negat națiunile vecine. Putin are tupeul să spună că denazifică Ucraina.

E o minciună, e cinic – și el știe asta. Și este și nerușinare, pe deasupra. Președintele Zelenski a fost ales democratic, este evreu, familia tatălui său a fost exterminată în holocaustul nazist, iar Putin are îndrăzneala – ca toți autocrații dinaintea lui – să creadă că poate face ce vrea”, a transmis Joe Biden, sâmbătă.

Joe Biden nu regretă afirmațiile făcute în Polonia

Deși au existat îngrijorări privind posibile efecte ale afirmațiilor făcute de Joe Biden, mai ales că acesta a transmis o schimbare a președintelui de la putere, liderul de la Casa Albă a revenit cu explicații noi privind discusul susținut în Varșovia.

Acesta a explicat motivul pentru care a îndreptat o serie de acuzații către Vladimir Putin, astfel că acesta nu regretă nicio secundă și nici nu are gând să-și ceară scuze. De asemenea, Joe Biden a făcut lumină în cazul afirmației care a zdruncinat scena politică, privind înlăturarea lui Vladimir Putin de la putere. Liderul american a subliniat că nu a avut o astfel de cerere și nici nu a vrut să insinueze acest lucru, menționând că nimeni nu crede că SUA dorește acest lucru.

„Nu retractez nimic. Exprimam indignarea morală pe care am simțit-o față de modul în care se comportă Vladimir Putin și față de acțiunile acestui om, de brutalitatea lui. Sunt sentimentele mele personale. Nu îmi cer scuze. Tocmai văzusem acele familii de refugiați ucraineni”, a declarat Joe Biden.