Joe Biden a comis o nouă gafă monumentală în cadrul unei conferințe. Pe cine a strigat președintele american în timpul discursului de la Casă Albă. Video

Joe Biden a comis o nouă gafă monumentală în cadrul unei conferințe. Pe cine a strigat președintele american în timpul discursului de la Casă Albă. Video
Joe Biden, în timpul discursului din cadrul conferinței

Președintele american, Joe Biden, este cunoscut pentru gafele pe care le face la anumite intervale de timp, de cele mai multe ori, acesta dând semne că ar avea probleme cu memoria. În urmă cu câteva ore, președintele american a luat parte la o conferință despre foamete, nutriție și sănătate, care s-a desfășurat la Casa Albă. La un moment dat, acesta a solicitat intervenția unei congresmene, care din păcate a decedat în luna august.

Joe Biden a chemat-o insistent pe Jackie Walorski

Uitând de moartea lui Jackie Walorski la conferința de la Casa Albă de miercuri, președintele american Joe Biden a continuat să o caute în mulțime. A strigat-o pe nume în timp ce ținea un discurs pe scenă.

Jackie Walorski s-a numărat printre cei patru parlamentari, care au contribuit la realizarea acestei conferințe, fiind puternic implicată în problemele legate de criza alimentară. Ea și cei doi angajați ai săi au murit la începutul lunii august într-un accident teribil de mașină

În timpul discursul său, președintele a dorit să o cheme pe scenă împreună cu ceilalți parlamentari, exprimându-și recunoștința pentru efortul depus de aceștia.

„Vreau să le mulțumesc tuturor celor care sunt aici, inclusiv reprezentanților aleși fără prejudecăți, cum ar fi… senatorul Booker, senatorul Braun, reprezentantul McGovern și reprezentantul Jackie, Jackie ești aici? Unde este Jackie?” a adăugat el în continuare, afirmând că „M-am gândit că va fi aici să ajute”.

Din păcate, Joe Biden a uitat de moartea congresmenei, în ciuda faptului că, după decesul acesteia, Casa Albă a emis un comunicat în care transmitea că Joe Biden şi soţia sa Jill sunt şocaţi şi întristaţi de trecerea în nefiinţă a lui Jackie Walorski.

„Este posibil să fi reprezentat partide diferite și să fi fost în dezacord cu privire la multe probleme, dar ea a fost respectată de membrii ambelor partide pentru munca ei”, a transmis Biden în declarația din 3 august.

Cum a fost explicată greșeala lui Joe Biden

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a explicat că această confuzie a președintelui provine din faptul că o avea pe Jackie Walorski în minte în timp ce prezida conferința.

„El se gândea la ea în timp ce o numea, îi chema pe reprezentanții Congresului pe această problemă cu adevărat critică. Cred că mulți dintre noi am trecut prin acel moment, știi, în care cineva este în gândul tău și simți nevoia să îl chemi pentru a fi alături de tine.”, a transmis Karine Jean-Pierre, potrivit timesofisral.

Urmărește momentul video: