01 nov. 2024 | 10:12

Jobul care se plătește cu 5.500 de lei în București și Timișoara. În alte orașe, salariul pentru această meserie este mai mic

Știri generale
Jobul care se plătește cu 5.500 de lei în București și Timișoara. În alte orașe, salariul pentru această meserie este mai mic
Jobul care se plateste cu 5.500 de lei in Bucuresti si Timisoara

Inginerii din România pot câștiga salarii semnificative, dar veniturile variază considerabil în funcție de specializare și de oraș. Potrivit platformei de recrutare eJobs, în București și Timișoara, salariile medii pentru ingineri ajung la 5.500 de lei net, în timp ce în alte zone din țară acestea pot fi mai mici.

Salarii diferențiate în funcție de specializare și locație

Veniturile medii pentru un inginer sunt influențate în mare măsură de cererea de forță de muncă și de specializarea fiecăruia. Inginerii din sectorul energetic se numără printre cei mai bine plătiți, cu o medie de aproximativ 6.000 de lei pe lună.

De asemenea, inginerii din industria auto și cei specializați în electronică au salarii comparabile, de aproximativ 5.700 de lei net lunar, în timp ce inginerii de aeronave câștigă, în medie, 5.300 de lei pe lună.

Pe de altă parte, anumite domenii sunt sub media națională de salarizare, cum ar fi topografia, geodezia și chimia, unde inginerii primesc circa 4.000 de lei net.

În mod similar, inginerii electrotehniști sau cei din industria alimentară au salarii mai mici, media pentru aceștia fiind de aproximativ 4.100 de lei pe lună.

Cele mai mari salarii se înregistrează în București, Timișoara și Cluj

Diferențele salariale sunt influențate nu doar de specializare, ci și de regiune. Conform analizei, cele mai mari salarii pentru ingineri se găsesc în București și Timiș, unde media salarială este de 5.500 de lei.

Clujul se află de asemenea în top, cu un salariu mediu de 5.400 de lei pentru ingineri, urmat de Sibiu (5.300 de lei) și Mureș (5.200 de lei). Aceste regiuni, cunoscute pentru dezvoltarea industrială și tehnologică, oferă salarii mai competitive pentru a atrage specialiști calificați.

În contrast, județele cu cele mai mici salarii pentru ingineri sunt Giurgiu, unde venitul lunar mediu abia atinge 3.150 de lei, Gorj cu 3.500 de lei și Mehedinți cu 3.700 de lei.

În Covasna, salariul mediu este de aproximativ 4.000 de lei, sub media națională, fapt ce poate reprezenta o provocare pentru inginerii care doresc să lucreze în aceste zone.

Citește și Jobul din România plătit cu 1.500 de euro lunar. Se lucrează nouă ore, cinci zile pe săptămână!

Salariile cresc odată cu experiența profesională

Experiența joacă un rol esențial în stabilirea salariului unui inginer. Cei care au mai puțin de doi ani de experiență câștigă în medie sub 3.800 de lei, în timp ce inginerii cu o vechime de doi până la cinci ani ajung la 5.000 de lei.

Pentru cei cu peste cinci ani de experiență, veniturile pot depăși 6.200 de lei lunar, iar pentru o mică parte dintre specialiștii cu multă experiență, salariile ajung la peste 10.000 de lei. Aproximativ 41% dintre inginerii care au completat sondajul platformei de recrutare au declarat că primesc între 4.500 și 7.000 de lei lunar.

Totuși, mai puțin de 7% câștigă peste 10.000 de lei net pe lună, iar aproximativ 8% dintre aceștia sunt remunerați cu mai puțin de 3.000 de lei, lucru care evidențiază disparitățile semnificative între diferitele categorii de ingineri și regiunile din țară.

Citește și Joburile care ar putea fi înlocuite complet de Inteligența Artificială. Ce s-ar putea întâmpla în următorii 10 ani!

Parteneri
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Decizie fără precedent a BEC. Un candidat la președinție trebuie să șteargă toate materialele de promovare online
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Furtuna de zăpadă Jari. Meteorologii sunt derutați de amploarea dezastrului
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Apare o nouă taxă la bloc. O plăteşte toată lumea. Nu contează dacă te-ai debranșat și ai centrală
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Putin se RĂZBUNĂ! RACHETA rușilor care a SPERIAT țările NATO
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro