Jean-Paul Belmondo a murit la 88 de ani. Cum și-a petrecut ultimele clipe

Jean-Paul Belmondo a murit la 88 de ani. Cum și-a petrecut ultimele clipe
Jean-Paul Belmondo a murit la 88 de ani. Cum si-a petrecut ultimele clipe

Jean-Paul Belmondo, „Magnificul”, a murit la 88 de ani. Copilul răsfățat al cinematografiei franceze a încetat din viață luni, 6 septembrie. Actor, producător, regizor de teatru, Jean-Paul Belmondo a interpretat o serie de personaje remarcabile pe parcursul unei cariere de peste 50 de ani.

Jean-Paul Belmondo a murit la vârsta de 88 de ani

Jean-Paul Belmondo, actorul francez care a câștigat faima internațională odată cu filmul „Breathless” (1960), a murit la vârsta de 88 de ani. Știrea a fost confirmată de avocatul actorului, scrie Le Figaro.

Actorul Jean-Paul Belmondo, una dintre cele mai mari vedete ale cinematografiei franceze de după război, al cărui zâmbet carismatic a luminat ecranul timp de o jumătate de secol, a murit la 88 de ani în casa sa din Paris.

Bébel, așa cum era poreclit de publicul francez, a fost una dintre cele mai mari vedete ale box-office-ului din țară în anii ’60 și ’70. Jean-Paul Belmondo a fost unul dintre cele mai mari nume din cinematografia franceză, alături de rivalul său, Alain Delon. La fel ca Delon, Belmondo a fost o figură-cheie a generației remarcabile de actori europeni ai perioadei.

Un AVC i-a dat lumea peste cap

În 2001, actorul francez a suferit un accident vascular cerebral (AVC), în timp ce era în vacanță în Corsica, ceea ce i-a afectat discursul. Acesta nu a mai făcut niciun film până în 2009. În iunie anul trecut a fost văzut la înmormântarea comediantului și scenaristului Guy Bedos la Paris.

În aprilie 2021, Bébel a fost fotografiat zâmbind la o petrecere pentru a marca împlinirea celor 88 de ani, împreună cu un număr de copii și nepoți, inclusiv fiica sa cea mai mică, Stella, care are 18 ani.

Bébel a fost căsătorit de două ori

Belmondo a fost căsătorit de două ori, cu actrița Élodie Constantin (între 1952 și 1968) și cu dansatoarea Natty Tardivel. A avut, de asemenea, o serie de relații cu femei frumoase, inclusiv cu Ursula Andress, la sfârșitul anilor 1960, Laura Antonelli sau Barbara Gandolfi, de care s-a despărțit în 2012.

Belmondo a avut patru copii, inclusiv pilotul de curse Paul Belmondo, și Stella, născută în 2003, când actorul avea 70 de ani. Fiica sa cea mare, Patricia, a murit într-un incendiu în 1994.

În 2016, Festivalul de Film de la Veneția i-a acordat marelui actor un Leu de Aur pentru întreaga sa carieră.

„Nu mă gândesc niciodată la trecutul meu”, le-a spus el reporterilor prezenți la Festival.

Publicul cinematografic din Franța și din străinătate a fost atras de farmecul său și de ușurința cu care își interpreta rolurile. A fost ales de revista Empire drept una dintre cele 100 de stele cele mai sexy din istoria filmului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI