Jean Paler revine pe litoral, la 70 de ani: ”Ce câștig vara asta păstrez pentru la iarnă, ca să pot plăti facturile la gaze și la lumină”. De unde a ajuns să-și cumpere hainele de scenă EXCLUSIV

de: Simona Ecovoiu
07 06. 2023

Marele nostru comic Jean Paler (70 de ani) așteaptă cu nerăbdare deschiderea noului sezon estival. Banii din spectacole îi va păstra însă cu sfințenie, pentru a-și putea achita, la iarnă, facturile la curent și la gaze. Actorul, care primește o pensie rușinoasă, de doar 1.500 de lei, după o viață închinată scenei, ne-a vorbit, exclusiv pentru Playtech Știri, despre concertele de pe litoral, dar și despre condițiile de cazare, la preț redus.

„Vara asta voi strânge bani pentru la iarnă”

Marele comic Jean Paler n-a mai urcat pe scenă din luna martie, de la un ultimul contract plătit. Așteaptă cu emoție deschiderea noului sezon estival, fiind prezent, pe litoral, atât la localuri, cât și la teatrele de vară, cu numerele sale umoristice:

„Pe 10 iulie sunt deja la mare, iar pe 11 iulie seara am primele spectacole, la Eforie Nord și la Mamaia. Merg cu impresarul Bebe Mihu. Anul acesta mă simt foarte bine, au trecut problemele de sănătate, cu inima.

Ultimul contract l-am avut în luna martie, când am jucat ultima oară. Mi-e tare dor de scenă, de aplauze, de oameni. De-abia aștept să salut pescărușii, prietenii mei. Oi vedea câți bani voi câștiga pe litoral, e bine oricât, căci am o pensie mică, de doar 1.500 de lei.

Vara asta voi strânge bani pentru la iarnă, ca să-mi pot achita facturile la curent și la gaze, nici că mă ating de ei”, ne-a mai declarat Jean Paler, exclusiv pentru Playtech Știri.

Pe perioada verii, Jean Paler va locui în gazdă, la Eforie Nord

Actorul nu va mai fi găzduit la hotel, ca în vremurile bune, ci va locui, cu chirie, la o mai veche cunoștință din Eforie Nord. Nu se plânge:

„Voi sta toată vara la Eforie Nord, eu plătesc jumătate din chirie, iar cealaltă jumătate o plătește impresarul Bebe Mihu. E mai ieftin ca la hotel, dar e bine. Am aer condiționat, frigider, baie. Cu mâncarea mă descurc eu, îmi gătesc singur, vin și cu oalele de acasă.

Îmi fac cumpărăturile de la piață și de la alimentara, din zonă. Eu nu am voie să stau la soare, așa că nu ies din casă decât seara, la spectacole. La 2-3 zile voi merge doar până la alimentara și înapoi”, ni s-a mai confesat Jean Paler.

Citește și Ce i-au spus cei de la bancă lui Jean Paler după ce actorul a rămas fără bani în cont. Hoţul a cheltuit tot la o casă de pariuri (Exclusiv)

Va juca pe scenă în haine cumpărate din magazinele second hand

Jean Paler ne-a dezvăluit, cu tristețe, și de unde își va cumpăra hainele de scenă, pe care, în anii de glorie, le lucra la croitorese:

„Ținutele de scenă mi le fac singur, chiar sunt în căutare să găsesc ceva pentru spectacolele de pe litoral. Îmi voi cumpăra din magazinele second hand, le mai bag la spălat și apoi le aranjez eu, mă descurc din ce pot, că nu sunt bani”.

Artistul le transmite un mesaj românilor, în încheierea interviului pentru Playtech Știri:

”Le transmit românilor să aibă parte de bucurie și de sănătate, în primul rând. Îi aștept pe litoral, ca valurile mării să le bucure sufletele obosite și necăjite de vremurile pe care le trăim”.

Citește și Factura incredibilă la curent primită de Jean Paler. Actorul are deja o pensie rușinoasă (exclusiv)