Jean Paler, probleme din cauza părului lung: „M-au băgat în dubă și m-au tuns”

Jean Paler, probleme din cauza părului lung: „M-au băgat în dubă și m-au tuns”
Jean Paler a avut probleme cu Miliția din cauza părului lung

Actorul român a avut mereu același look care a devenit, în timp, un fel de simbol al să. Jean Paler a mărturisit recent că a avut probleme din cauza părului lung, în trecut. Ba mai mult, a fost și tuns cu forța, cum se obișnuia în perioada comunistă.

Actorul a avut probleme cu Miliția

Cea mai mare dorință a lui ar fi să aibă părul de 1 metru, ca vestita Maria Dragomiroiu. Cântăreața de muzică populară este considerată „Regina Pletelor” în România. Acesta este pe drumul cel bun din cauza pandemiei și a restricțiilor. Jean Paler a trecut mai rar pe la frizer și acum părul lui este mai lung.

Pletele au fost preferatele sale, încă din adolescență. Din păcate, a și avut mari probleme cu Miliția în perioada comunistă. Jean Paler a mărturisit pentru EGO.ro cum a fost băgat la dubă și dus la un frizer pentru a fi tuns.

”În anii comunismului, îmi plăcea să port plete, eram așa, mai rocker, însă, dacă erai prins de Miliție, era jale, căci rămâneai fără ele în 10 minute. M-au oprit și pe mine la o razie, m-au legitimat. Apoi, m-au băgat în dubă, m-au dus la frizer și m-au tuns, așa, la mișto, cu potecă pe mijloc, de parcă urma să treacă un tractor.

Era rușinos. Trebuia să mergi apoi la un alt frizer, ca să te tunzi de tot, să nu ajungi de râsul lumii. Dar, se știa, cine era tuns periuță, era clar că îl prinsese recent Miliția. Acum am iar părul lung, mai am puțin și e de aproape un metru, cât al Mariei Dragomiroiu”, a mărturisit Jean Paler pentru EGO.ro.

Cum încerca să își ascundă pletele

Jean Paler, care are o pensie rușinoasă, a mărturisit că, după acest incident, și-a lăsat din nou părul lung. La 3 ani de la ultima tunsoare impusă, a găsit o modalitate de a își ascunde pletele. Acesta își băga părul sub gulerul gecilor și purta des șapcă.

Singura modalitate prin care i se dădea voie să aibă păr lung era dacă primea un rol. În perioada comunismului, actorii de sex masculin care erau nevoiți să își lase părul să crească pentru un rol primeau o hârtie. Cu ea erau scutiți de la tunsorile pe care Miliția le impunea bărbaților.

”După vreo 2-3 ani, când mi-a crescut iar părul, umblam cu el prins în coadă și-l ascundeam sub gulerul gecii de blugi, aveam și șapcă. Nu voiam să ajung iar în dubă și la frizer, deja știam traseul, dacă mă prindea Miliția.

Nu știu de ce erau acele reguli, dar așa era pe atunci. Însă, dacă erai artist, dacă filmai, aveai la mână o hârtie că poți purta părul lung, mai scăpai”, ne-a mai spus Jean Paler despre cum era în comunism.