Când nu sunt la proteste, jandarmii amendează prostituate. Cum sunt educate fetele de pe centura din Alba

Când nu sunt la proteste, jandarmii amendează prostituate. Cum sunt educate fetele de pe centura din Alba
Foto: Alba 24

Paisprezece prostituate, nici mai mult, nici mai puțin – toate au ajuns în vizorul jandarmilor din Alba. Femeile au fost surprinse de jandarmi în timp ce se aflau pe şoseaua de centură a municipiului Alba Iulia.

Doamnele încercau să mai scoată un ban, dar, spre ghinionul lor, domnii în uniformă au sosit în razie. Și doar într-o singură zi, ci între 2 și 6 martie.

Au fost surprinse chiar în timp ce încercau să acosteze bărbaţi, „în vederea practicării de raporturi sexuale”, notează jandarmii într-un comunicat pe care l-au trimis presei după razie.

Toate femeile suspectate că ar practica prostituția au fost amendate și au fost avertizate: Jandarmeria va spori numărul de controale, așa încât afacerile doamnelor s-ar putea să nu mai meargă așa de bine.

Doamnele suspectate că ar avea „moravuri ușoare” au între 24 şi 54 de ani, semn că în vizorul forțelor de ordine nu s-au aflat doar suspectele tinere, ci și veteranele în acest domeniu.

„Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba a efectuat, în perioada 2 – 6 martie, o acţiune privind prevenirea şi combaterea fenomenului prostituţiei. Cu acest prilej, pe şoseaua de centură a municipiului Alba Iulia au fost surprinse 14 femei, care au între 24 şi 54 de ani, care, pentru a obţine foloase materiale, încercau să acosteze bărbaţi, în vederea practicării de raporturi sexuale”. Jandarmeria Alba

Cum educă Jandarmeria prostituatele cu experiență din Alba

Raziile din perioada 2-6 martie 2019 ar putea trece drept o știre banală, dacă jandarmii s-ar fi limitat la amendarea „suspectelor”. Însă, nu a fost așa.

Domnii în uniformă de intervenție au găsit oportun să le dea și o lecție doamnelor amendate. Pe lângă „sancțiunile contravenționale” ( mai popular, amenzile pentru „moravuri ușoare”), care au ajuns la un total de 4.200 de lei, jandarmii le-au dat o lecție domnișoarelor și doamnelor prinse pe centură despre cum ar trebui să se comporte în societate.

„Jandarmii le-au explicat consecinţele legale ale faptei săvârşite, le-au îndrumat să desfăşoare o activitate în acord cu normele de convieţuire în societate, iar la final le-au aplicat avertismente scrise sau le-au sancţionat cu amenzi contravenţionale, în valoare totală de 4.200 de lei. Totodată, le-au pus în vedere că, în intervalul următor, Jandarmeria Alba va intensifica acţiunile pentru combaterea acestui fenomen.” Jandarmeria Alba
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI