Focuri de armă în aeroport: interlopii au încercat să fugă cu 10 milioane de euro

Focuri de armă în aeroport: interlopii au încercat să fugă cu 10 milioane de euro
Interlopi prinși cu focuri de armă pe aeroportul din Tirana, Albania

Scene desprinse parcă din filmele de la Hollywood s-au petrecut pe aeroportul Maica tereza din Tirana, Albania. Patru interlopi au furat 10 milioane de euro dintr-un avion de pasageri. Pentru prinderea lor au fost mobilizați peste 500 de polițiști și luptători din trupele speciale. S-au tras focuri de armă, iar unul dintre indivizi a fost împușcat mortal.

Gangsterii aflaseră că banii sunt transportați cu o dubă blindată până la cala avionului care urma să decoleze cu destinația Austria. Procedura este urmată de toate băncile străine care au sedii în Albania și care trebuie să își transporte lichiditățile cu avionul către alte țări, în condițiile în care Banca Centrală nu acceptă depozite cash.

Hoții au pus la cale un jaf de zile mari. S-au costumat în uniforme militare și s-au recomandat ca fiind angajați ai Fiscului. Astfel, au putut să ajungă până pe pista aeroportului din Tirana.

Hoții au fost opriți cu focuri de armă

Cel mai probabil, interlopii aveau și legitimații false, altfel nu se explică de ce au fost lăsați să intre pe pista aeroportului. Cei 4 indivizi au mers până la duba blindată din care banii erau transferați într-un avion de pasageri care urma să decoleze spre Austria. Bărbații au furat sacii în care se aflau 10 milioane de euro și au încercat să fugă cu o mașină blindată pe care au furat-o și pe care au inscripționat-o cu „Investigații Speciale.”

La operațiunea de prindere a infractorilor au luat parte 500 de polițiști și luptători din trupele speciale. S-au tras focuri de armă, iar unul dintre cei 4 interlopi a fost ucis. Polițiștii albanezi au reușit în cele din urmă să îi prindă pe ceilalți 3 bărbați, care urmează să fie judecați.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI