14 mart. 2023 | 17:39

Iurie Darie ar fi împlinit azi 94 de ani. Obiceiul la care a renunțat Anca Pandrea anul acesta: ”Cred că am obosit un pic. Nu am mai fost în stare” EXCLUSIV

Monden
Iurie Darie ar fi împlinit azi 94 de ani. Obiceiul la care a renunțat Anca Pandrea anul acesta: ”Cred că am obosit un pic. Nu am mai fost în stare” EXCLUSIV
Iurie Darie ar fi împlinit azi 94 de ani

Actorul Iurie Darie ar fi împlinit azi 94 de ani. Marea lui iubire, Anca Pandrea, nu l-a mai serbat, însă, ca odinioară, cu tort și cu șampanie, la mormântul lui, din cimitirul ”Sfânta Vineri”, din Capitală: „Cred că am obosit un pic. Anul acesta nu am mai fost în stare să fac ceea ce făceam de obicei!”, ne-a declarat Anca Pandrea, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Azi, ea a mers la cimitir fără tort și fără șampanie

Actrița Anca Pandrea a marcat ziua de 14 martie, data nașterii lui Iurie Darie, într-un mod diferit față de tradiția personală. Fosta parteneră de viață a lui Iura, cum era acesta alintat de prieteni și de apropiați, ne-a declarat, exclusiv pentru Playtech Știri:

„Cred că am obosit un pic. Anul acesta nu am mai fost în stare să fac ceea ce făceam de obicei. Am găsit însă resurse să merg, ca de fiecare dată, la capătâiul lui”.

În alți ani, Anca Pandrea organiza un fel de petrecere și la mormânt, dar și acasă

Actrița, în vârstă de 77 de ani, care a trecut, în ultima perioadă, prin diverse încercări, de natură medicală, speră să se însănătoșească și să-și ia, într-un fel, revanșa, pentru schimbarea tradiției:

„De obicei, de ziua lui de naștere, sărbătoream! Făceam un fel de mică petrecere, la cimitir, lângă groapa lui. Comandam inevitabil două torturi, de multe ori cu ciocolată, preferatele sale, și patru sticle de șampanie. Un tort și două sticle de șampanie mergeau cu mine la cimitir.

Aici ne întâlneam cu prieteni de-ai mei și de-ai lui Iura și sporovăiam ore întregi, aducându-ne aminte de cele mai frumoase clipe petrecute cândva în preajma lui. Apoi, când totul se termina, inclusiv atunci când lipsa chefului și frigul ne împingeau spre casele noastre, ne opream la noi și o luam de la capăt.

Cu al doilea tort și cu sticlele de șampanie rămase. Pot să vă spun că și Iura lua parte în felul său la petrecere. Spun asta fiindcă nu mi-a dat niciodată de înțeles anume că nu i-ar plăcea tradiția aleasă de mine după ce a plecat dintre noi!”, a mai adăugat Anca Pandrea, exclusiv pentru Playtech Știri.

„Ziua asta e una specială pentru mine. Și așa va rămâne până voi închide ochii!”

Pentru ea, ziua de 14 martie va rămâne până la sfârșitul vieții una dintre cele mai importante zile din calendar:

„Ziua asta e una specială pentru mine. Și așa va rămâne până voi închide ochii! E ziua de naștere a lui Iura și ca atare o să încerc s-o sărbătorim de fiecare dată. Fără preot, fiindcă popa are rolul său, în noiembrie, când marcăm plecarea sa. Dar, de nașterea copilului meu, Iura, e cazul să ne veselim! Cât mai des!”, mai spune Anca Pandrea, exclusiv pentru Playtech Știri.

 Anca Pandrea și Iurie Darie, poveste de dragoste ca-n filme

Anca Pandrea a resimțit din plin despărțirea de cel care i-a fost partener de viață aproape un sfert de veac. Iurie Darie, care era mai mare cu 17 ani decât colega sa, Anca Pandrea, a rămas văduv după ce soția Consuela Roșu s-a stins din viață de tânără, răpusă de o boală incurabilă.

Anca Pandrea a încercat atunci să-l ajute pe Iurie Darie, ca să depășească cât mai ușor acest moment dificil din viața sa, încercând chiar să-i găsească o nouă parteneră de viață, fără să se gândească la ea însăși, într-o primă fază. Mai ales că prima soție, Consuela, o rugase să aibă grijă de Iurie Darie, când ea nu va mai fi.

Anca Pandrea și Iurie Darie s-au adorat, povestea lor de dragoste fiind una dintre cele mai frumoase din lumea artistică. Marele actor Iurie Darie s-a stins din viață pe 9 noiembrie 2012, la vârsta de 83 de ani. A fost înmormântat la Cimitirul ”Sfânta Vineri”, din București.

PlaySport
Cea mai frumoasă femeie din lume, vacanță fără fotbalistul român care i-a devenit soț! Cât de departe pleacă
Ego.ro
Antonia, GOALĂ pușcă! Poza din intimitate a scăpat pe net. Doar Alex Velea o vede AȘA
Digi24
Prima reacție a Rusiei după atacul Iranului asupra Israelului: „Totul depinde de următorii pași”
Cancan.ro
Jenant! I-a crăpat rochia şi a arătat tot, în faţa tuturor! Actriţa de la noi s-a făcut de ruşine
GSP.ro
Alex Pițurcă, surprins în compania altei femei » Cum a reacționat Cristina Ich, partenera sa de viață
Stirile PROTV
Prima reacție a Chinei la atacul Iranului cu rachete și drone asupra Israelului
Romania TV
Acuzaţii penale pentru Anamaria Prodan. Ce ar fi făcut impresara pentru a-l ajuta pe Reghecampf: „Aşa-ţi trebuie!”
Capital.ro
Anunț pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Acest lucru este total INTERZIS
EVZ.ro
Intră banii pe cardurile alimentare. Anunțul a fost făcut
Adevarul
Ucraina „fierbe“: înfrângerea teribilă cu România, descrisă într-un cuvânt de presa de la Kiev
BZI.ro
Câştigător Survivor România All Stars 2024. Cine va lua premiul de 100.000 de euro
Spynews.ro
Cum a reușit o femeie să nască de două ori în doar 22 de zile. Explicația este uimitoare: ”Am avut cea mai mare durere”
Libertatea.ro
Cheia anchetei din cazul celor 17 decese de la Spitalul Sf. Pantelimon. Ce este noradrenalina și cum se poate verifica dacă a fost folosită corect
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
A început războiul în Orientul Mijlociu! Reacția României, după atacurile Iranului asupra Israelului
Redactia.ro
”Fără precedent!”. Câți bani încasează România, după revenirea neverosimilă cu Ucraina și calificarea la ”Cupa Mondială”
Digisport.ro
Digi RCS&RDS dispare din luna mai. Reprezentanții companiei au făcut anunțul
Click.ro
Theo Rose a recunoscut că îl plăcea pe Anghel Damian din timpul relației cu Alex Leonte: „Strici și casa omului și pe a ta. Și-a asumat un mare risc...”
Viva.ro
Clasa de mijloc a dispărut complet: O țară care avea cândva economia cu cea mai rapidă creștere din lume este acum în colaps
Digi24
Delir după delir la televiziunea rusă: „Trebuie să-i facem pe europeni să înțeleagă că pot muri, că va fi război nuclear în Europa”
Digi24
Divorțul care zguduie lumea mondenă! Și-au spus ADIO după 23 de ani! Nimeni nu se aștepta la asta!
Unica.ro
Un hotel din Mamaia e unic în lume. Ce îl face fără egal
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Mellina s-a vindecat după câteva luni în care s-a confruntat cu probleme de sănătate. A fost la un pas de anorexie
Spynews
Interdicție în România. E lege pentru toată lumea. Iei o amendă de până la 5.000 de lei
Capital.ro
Război în Orientul Mijlociu! Iran a lansat un atac cu sute de drone și rachete asupra Israelului | Oamenii s-au adăpostit în buncăre
Antena 3
Crina Mardare și Mișu Cernea, poveste de dragoste atipică. Nu au locuit niciodată împreună, deși au o relație de peste două decenii
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Nu-mi pasă...”
Avantaje
DOLIU în politica românească. A murit fostul ministru de Interne din guvernarea Petre Roman
Mediaflux
Cum a reușit o femeie să nască de două ori în doar 22 de zile. Explicația este uimitoare: ”Am avut cea mai mare durere”
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O femeie a văzut că „porțile iadului” s-au deschis chiar în curtea casei sale, în toiul nopții. Câinele a „simțit” și i-a indicat locul. Ce a urmat
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro