Îți place mirosul de benzină? Iată care este motivul. Oamenii de știință au făcut descoperirea

Îți place mirosul de benzină? Iată care este motivul. Oamenii de știință au făcut descoperirea
Îți place mirosul de benzină? Iată care este motivul. Oamenii de știință au făcut descoperirea

Anumite miresme sunt combinate pentru a se obține cele mai rafinate parfumuri. Însă există mai multe mirosuri, cel puțin ciudate, pentru care mulți au o anume slăbiciune, fără să fie neapărat arome sofisticate.

Îți place mirosul de benzină? Iată care este motivul

Fie că vorbim de mirosul de vopsea, mirosul de benzină sau de acetonă. Viraltoday spune că există o explicație foarte simplă pentru faptul că îți place mirosul de benzină.

Că există mai multe arome de parfum care se simt grozav, asta se știe deja. La fel cum se știe că există persoane cărora le place benzina deoarece are un mirs ciudat. Ea este extrem de populară pentru cei care au o slăbiciune pentru această mireasmă, însă neplăcută pentru ceilalți din jur.
Aparent, există și o explicație științifică, dacă îți place și ție mirosul de benzină.

Benzina este un gaz nociv, iar asta înseamnă că atunci când mirosul este inhalat dă aceeași senzație ca atunci când ai băut sau ai luat contact cu vaporii de alcool. Altfel, nici nu se recomandă să stai prea mult în preajma unei canistre de benzină deoarece îți poate da o ușoară senzație de amețeală.

Iar cu toate că senzația este plăcută pe moment, conținutul de benzen se poate dovedi periculos pe termen lung.

Ce este benzina

Benzina este un amestec lichid derivat din petrol prin distilare fracționată, care este compus în principal din hidrocarburi lichide (având între șase și zece atomi de carbon în moleculă) și aromatice din familia benzenului. Benzina este folosită drept combustibil în motoare cu combustie internă.

Benzina utilizată în motoarele cu combustie internă poate avea efecte semnificative asupra mediului local și contribuie, de asemenea, la emisiile globale de dioxid de carbon. Benzina mai poate intra în mediu nearsă, atât ca lichid cât și ca vapori, din scurgeri și manipulare în timpul producției, transportării și livrării (spre exemplu, din rezervoare de stocare, de la scurgeri etc.). Ca un exemplu de eforturi pentru a controla astfel de scurgeri, multe rezervoare de stocare subterane e nevoie să dispună de măsuri extinse pentru a detecta și preveni astfel de scurgeri. Benzina conține benzen și alți agenți cancerigeni cunoscuți.

Înainte să de inventeze motoarele cu combustie internă, benzina era vândută în sticle mici, ca un tratament împotriva păduchilor și ale ouălor acestora. Acest tratament nu mai este comun datorită riscului mare de incendiu și riscului dermatitei.

În timpul Războiul Franco-Prusac al anilor 1870-71, pétrole (benzină) era adunată în Paris pentru a fi folosită împotriva unui posibil atac Prusac asupra orașului. Mai târziu, în anul 1871, s-au răspândit zvonuri în oraș, privind așa-numitele pétroleuses, femei care foloseau benzină pentru a incendia clădirile orașului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI