Istvan Kovacs, salariu uriaș pentru participarea la Campionatul Mondial de Fotbal. Câți bani va câștiga arbitrul român

Istvan Kovacs, salariu uriaș pentru participarea la Campionatul Mondial de Fotbal. Câți bani va câștiga arbitrul român

Istvan Kovacs este singurul arbitru român care va conduce meciuri la Campionatul Mondial de Fotbal 2022. A fost rezervă la partida de deschidere în care s-au înfruntat Qatar și Ecuador și a câștigat 2.500 de dolari. În total va primi un salariu 70.000 de dolari, bani pentru care în SuperLiga din România ar fi muncit în 52 de confruntări, dar și alte bonusuri importante.

Istvan Kovacs va câștiga un salariu 70.000 de dolari la Campionatul Mondial de Fotbal

Istvan Kovacs este primul român care arbitrează la Campionatul Mondial de Fotbal după 36 de ani. Prezența la turneul din Qatar va fi foarte profitabilă din punct de vedere profesional, dar și financiar. Faptul că a fost „rezerva” lui Daniele Orsato, la partida dintre Qatar și Ecuador, prima de la acest turneu, i-a adus un cec de 2.500 de dolari. Și este doar începutul.

Arbitrul român de 38 de ani va avea un salariu de 70.000 de dolari, cu 20.000 de dolari mai mare decât onorariul care s-a plătit la ultimul turneul final. Aceasta este doar suma „de bază”, iar aici se pot adăuga bonusurile pentru fiecare meci, în funcția de faza în care este programatp întâlnirea. Iată ce bonusuri poate să primească arbitrul Istvan Kovacs.

3.000$ pentru o partidă condusă în grupă.
10.000$ pentru fazele eliminatorii.
2.500$ ca al 4-lea oficial în prima fază a competiției și 5.000$ începând din „optimi”

Dacă va conduce două meciuri în grupe, unul în fazele eliminatorii și va fi de două ori al 4-lea oficial, va mai fi răsplătit cu 21.000 de dolari. Așadar totalul este de aproape 91.000 de dolari, o sumă foarte mare dacă ne gândim la numărul de partide pe care le va conduce.

„Centralul” din Carei îi are alături la Doha și pe colaboratorii săi, asistenții Mihai Artene și Vasile Marinescu. Fiecare va fi recompensat cu un salariu de 25.000 de dolari, plus 2.500 de meci în grupe (5.000 în eliminatorii).

Urmăriți Playtech.ro și pe