Islanda – România. Cum s-a descurcat România în ”barajele” jucate de-a lungul timpului

Islanda – România. Cum s-a descurcat România în ”barajele” jucate de-a lungul timpului
Barajele din trecutul României. Islanda- România.

Întâlnirea dintre România și Islanda, va avea loc astăzi, joi 8 octombrie 2020, începând cu ora 21:45. Aceasta constă în semifinala barajului de calificare la turneul final al EURO 2020, care va avea loc vara viitoare.

”Barajele” jucate de România de-a lungul timpului. Islanda-România

Echipa care va învinge în această seară, din meciul Islanda-România, va juca cu echipa care a câștigat meciul dintre Bulgaria și Ungaria, care a avut loc la Sofia, acolo unde va avea loc și următoarea partidă.

Dacă echipa noastră va fi cea care va câștiga în această seară, înseamnă că ambele meciuri se vor disputa în deplasare.

Islanda-România – regulile jocului

Printre regulile meciului dintre Islanda și România, se numără și faptul că, echipei noastre i s-a confirmat faptul că vor avea voie să facă cinci schimbări în cadrul jocului. Al șaselea jucător va putea fi înlocuit doar în cazul în care se va ajunge în prelungiri.

Stadionul pe care se va juca meciul Islanda-România, este stadionul Laugardarsvollur, din Reykjavik. Printre condițiile atmosferice pe care islandezii le plac și care se va juca jocul, se numără:

 • temperatură nu va depăşi cinci grade la ora startului
 • un vânt nu foarte puternic, în jur de 20 km la oră
 • o temperatură scăzută
 • va ploua cu 24 de ore înainte de meci, dar în timpul meciului, nu.

Islanda-România câștigătoare în primele ediții ale Ligii Națiunilor

Islanda și România, ocupă aceste locuri, deoarece s-au descurcat bine de-a lungul timpului la barajele din grupele lor, în prima ediție a Ligii Națiunilor.

Ultima performanță pe care a avut-o țara noastră în ultima perioadă, a fost calificarea acesteia la Euro 2016, în Franța. Adversarii săi din această seară, au în schimb, prezențe consecutive, la:

 • Euro 2016
 • CM 2018.

Islanda-România – arbitraj

Partida din această seară, dintre Islanda și România va fi arbitrată video. Jucătorii au primit deja o serie de explicații cu privire la acest aspect, de la unul dintre membrii Comisiei Centrale a Arbitrilor, Augustus Constantin:

”Acesta le-a prezentat jucătorilor diferite faze de joc și le-a explicat modul în care sunt judecate posibilele infracțiuni, în principal în interiorul careului de pedeapsă, conform noilor Legi ale Jocului. Un alt subiect important l-a reprezentat jucarea balonului cu mâna și interpretarea situațiilor de acest gen”, după cum se arată pe site-ul oficial al FRF.

Islanda-România – mesajul selecționerului

Înainte să plece în Islanda, Mirel Rădoi, selecționerul echipei naționale, a transmis un mesaj suporterilor, înaintea plecării spre Islanda.

Mirel Rădoi
Barajele la care a participat România. Meciul Islanda-România.

”Intră și tu în Peluza Tricoloră. Știm că în aceste timpuri e foarte greu pentru voi suporterii naționalei României să fiți alături de noi pe stadioane, dar la fel de bine știm că sunteți milioane în fața televizoarelor, sunteți aproape de noi și vreți să ne calificăm. Luptăm împreună! Hai România!”, a spus tehnicianul, conform www.fanatik.ro

Islanda-România – meci amânat

Meciul acesta dintre Islanda și România, trebuia să se joace pe data de 26 martie 2020, dar din cauza pandemiei de coronavirus, a fost amânat pentru prima dată pe data de 4 iulie 2020, ulterior fiind amânat până pe data de 8 octombrie 2020.

Programul României în această toamnă

Conform site-ului gsp.ro, România va juca în această toamnă după următorul program:

 • 8 octombrie 2020: Islanda – România (baraj pentru Euro 2020)
 • 11 octombrie 2020: Norvegia – România (Liga Națiunilor)
 • 14 octombrie 2020: România – Austria (Liga Națiunilor)
 • 12 noiembrie 2020: Bulgaria/Ungaria – România (baraj pentru EURO 2020 – dacă trecem de Islanda)
 • 15 noiembrie 2020: România – Norvegia (Liga Națiunilor)
 • 18 noiembrie 2020: Irlanda de Nord – România (Liga Națiunilor).
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI