16 oct. 2023 | 11:14

Iranul, avertismentul momentului către Israel. Cum va acționa în cazul unui atac asupra Fâșiei Gaza

News
Iranul, avertismentul momentului către Israel. Cum va acționa în cazul unui atac asupra Fâșiei Gaza
Ministrul iranian de Externe, Hossein Amir-Abdollahian

Ministrul iranian de Externe, Hossein Amir-Abdollahian, a emis un avertisment serios cu privire la posibilitatea unui război regional în Orientul Mijlociu, în cazul unei invazii masive a Israelului în teritoriul Fâșiei Gaza. Declarațiile sale au fost făcute în direct, la postul de televiziune Al Jazeera și exprimă tensiunile reale.

Ce se întâmplă cu adevărat în Fâșia Gaza

Ministrul iranian a subliniat importanța luării de măsuri imediate pentru a opri atacurile israeliene care au avut ca rezultat moartea a peste 2.670 de persoane în Fâșia Gaza, inclusiv un număr semnificativ de copii, și rănirea a aproape 10.000 de persoane. Această situație a generat o criză umanitară catastrofală în regiune și a condus la creșterea tensiunilor în întreaga zonă.

Mai mult, Hossein Amir-Abdollahian atrage atenția asupra intervenției directe în război, împotriva Israelului, avertizând că direcția acestui război nu este una bună, dacă atacurile vor continua în Fâșia Gaza.

„Dacă măsurile care vizează oprirea imediată a atacurilor israeliene care ucid copii în Fâșia Gaza se vor încheia într-un impas, este foarte probabil ca multe alte fronturi să fie deschise. Această opțiune nu este exclusă și acest lucru devine din ce în ce mai probabil”, a avertizat, duminică, oficialul iranian.

Hossein Amir-Abdollahian a subliniat, de asemenea, că în cazul unei invazii israeliene în Gaza, „liderii rezistenței o vor transforma într-un cimitir al soldaților de ocupație.” Acest avertisment sugerează o posibilă intensificare a conflictului și ar putea contribui la escaladarea tensiunilor din regiune.

Vă reamintim că războiul din Orientul Mijlociu s-a intensificat începând cu atacul fără precedent al grupării paramilitare palestiniene, Hamas, în interiorul teritoriului israelian la 7 octombrie. În urma loviturilor aeriene israeliene și a conflictului în desfășurare, sute de persoane, inclusiv copii, au fost ucise, iar mii de oameni au fost răniți în Fâșia Gaza, unde situația umanitară a ajuns la cote critice.

Pe cine acuză ministrul iranian cu privire la războlui din Israel

Sâmbătă, ministrul iranian de externe, Hossein Amir-Abdollahian, s-a întâlnit cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, în Qatar, pentru a discuta despre situația actuală din Orientul Mijlociu și, mai precis, despre atacurile grupării militante palestiniene în Israel. În urma întâlnirii, Hamas a emis un comunicat în care se menționează că cei doi lideri au convenit să continue cooperarea pentru a atinge obiectivele grupului.

Totodată, Hossein Amir-Abdollahian a atras atenția asupra creșterii tensiunilor din regiune și a aruncat vina asupra Statelor Unite și a Israelului pentru posibila escaladare a conflictului.

„Responsabilitatea pentru posibila deschidere a unor noi fronturi de rezistență în regiune și pentru orice escaladare a războiului de astăzi revine direct Statelor Unite și regimului sionist (Israel)”,  sugerând că Iranul și Hamas văd în continuare Statele Unite și Israelul drept factori principali ai conflictului în regiune.

Israelul, amenințător la adresa HAMAS

Tensiunile din Orientul Mijlociu continuă să crească, cu declarații dure și avertismente din partea Iranului, în timp ce conflictul dintre Israel și gruparea Hamas a declanșat îngrijorări cu privire la o posibilă escaladare a situației.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a promis să „demoleze Hamas„, în timp ce armata se pregătește să intre în Fâșia Gaza în căutarea militantilor islamisti responsabili de atacurile mortale din orașele israeliene de frontieră.

Pe de altă parte, ministrul iranian de externe, Hossein Amir-Abdollahian, a cerut Israelului să oprească atacurile asupra Fâșiei Gaza și a avertizat că un astfel de război s-ar putea extinde și în alte părți ale Orientului Mijlociu. El a sugerat că implicarea mișcării Hezbollah din Liban, susținută de Iran, ar avea potențialul de a provoca un „cutremur uriaș” în regiune.

Parteneri
Raluca Moianu a devenit soacră mică. Fiica ei s-a căsătorit. Cine este soțul celebru al tinerei de 19 ani
Redactia.ro
Mihai Trăistariu nu și-a mai văzut de 5 ani nepoata, geniu în matematică, dispărută în America: „Soră-mea a făcut ședințe la psihiatru”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Cum arată o casă în care s-a investit 1 milion de euro! Roxana Nemeș și afaceristul Călin Hagima se laudă cu rezultatul! FOTO
Unica.ro
Provocarea Netflix: O comedie horror, cu personaje savuroase
EVZ.ro
A venit iarna în România! Imagini cu stratul de zăpadă care s-a depus deja în mai multe zone / GALERIE FOTO
Spynews
Plata cu cardul. Se pregătesc amenzi usturătoare. NU au voie să refuze
Capital.ro
Ce frumos! Fata celebrei prezentatoare TV s-a căsătorit la 19 ani și e deja însărcinată! Primele imagini de la cununia civilă
Avantaje
FĂRĂ PENSIE de la 1 OCTOMBRIE! CASA de PENSII a spus-o CLAR
Mediaflux
Valentina Pelinel și Cristi Borcea au împlinit 6 ani de la nuntă. S-au căsătorit în Budapesta, intr-un cadru de vis
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Il mai știi pe Emiluț, copilul devenit viral pentru că nu voia să meargă la grădiniță? Cum arată acum, la 12 ani
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro