Ipostaza incredibilă în care a fost surprins Cristi Minculescu, solistul trupei Iris. Nimeni nu și l-ar fi imaginat așa

Ipostaza incredibilă în care a fost surprins Cristi Minculescu, solistul trupei Iris. Nimeni nu și l-ar fi imaginat așa
Ipostaza incredibilă în care a fost surprins Cristi Minculescu, solistul trupei Iris. Nimeni nu și l-ar fi imaginat așa

În urmă cu 11 ani, Cristi Minculescu a trecut printr-o adevărată cumpănă. Acum, la 11 anu de la operația de transplant de ficat, artistul a ținut să mulțumească divinității. Celebrul solist al trupei ”Iris” a fost surprins rugându-se la icoana Fecioarei Maria de la Mănăstirea Ghighiu, după ce s-a vindecat.

Ipostaza incredibilă în care a fost surprins Cristi Minculescu, solistul trupei Iris

În anul 2009, Cristi Minculescu a fost supus unei intervenții chirurgicale de transplant hepatic. Celebrului artist i-a fost transplantată o bucată de ficat prelevată de la soția sa. Cristi Minculescu suferea de o boală ereditară polichistică hepato-renală, pe care a moștenit-o de la tatăl său. Boala se caracterizează prin apariția pe ficat și rinichi a unor chisturi, care evoluează și pot duce la afectarea organelor.

Potrivit Cancan.ro, Cristi Minculescu s-a aflat la Mănăstirea Ghighiu, unde solistul trupei ”Iris” a vrut să mulțumească divinității. Ca un creștin evlavios, acesta a pășit în lăcașul de cult cu smerenie. A aprins câteva lumânări, apoi s-a rugat la icoana Fecioarei Maria, despre care credincioșii spun că este făcătoare de minuni. După momentele de reculegere, Cristi Minculescu a părăsit mănăstirea, îndreptându-se în mașina care se afla în parcare.

sursă foto: Cancan.ro.
sursă foto: Cancan.ro.

Diagnosticat cu o boală hepatorenală ereditară

Reamintim că Cristi Minculescu a fost diagnosticat cu o boală hepatorenală ereditară. Pentru că boala sa nu are tratament medicamentos, singura sa salvare a fost transplantul de ficat. Soția sa, Rodica, a făcut o serie de analize și a descoperit că sunt compatibili. A decis, atunci, să-i ofere o bucată din ficatul său.

„Rodi a crezut foarte mult că mă poate salva, neştiind că e compatibilă. A insistat să facă analize şi s-a constatat că se poate! Noi eram pregătiţi pentru orice, în Germania ni s-a explicat ca la copiii de trei ani ce implică. Ni s-a făcut chiar desen! Ne-au spus că sunt trei variante: scăpăm amândoi, unul sau nici unul. Suntem destinaţi să fim împreună”, a precizat Cristi Minculescu în revista VIVA, în anul 2012.

Operația a durat în jur de zece ore, iar Rodica i-a donat o bucată din lobul drept al ficatului. Cum această bucată trebuie să reprezinte 0,8% din greutatea corporală a primitorului, medicii au fost nevoiți iniţial să se asigure că soţia lui Cristi Minculescu va trece cu bine de operaţie.