VIDEO Codurile penale, schimbate în Comisia Iordache. Circ la apariția lui Tudorel Toader

VIDEO Codurile penale, schimbate în Comisia Iordache. Circ la apariția lui Tudorel Toader

Celebra Comisie Iordache și-a reluat activitatea brusc și în viteză. Au fost eliminate mai multe articole din legea inițială care modifica cele două Coduri, penal de procedură penală, care nu respectă Constituția.

PSD i-a reproșat ministrului Justiției că nu a operat schimbarea printr-o ordonanță de urgență.

Supărat, Liviu Dragnea a dat ordin – public – ca Parlamentul să rezolve problema. Zis și făcut: marți, 16 aprilie, Florin Iordache, fost ministru al Justiției și vicepreședinte al Camerei Deputaților, s-a apucat de treabă.

Ședința așa-numitei Comisii Iordache a început de la ora 15.30 iar eliminarea articolelor neconstituționale a fost o formalitate.

Iordache, criză de nervi la apariția lui Tudorel Toader

La ședința comisiei speciale pentru modificarea legilor Justiției și-a făcut, însă, apariția și Tudorel Toader.

Enervat, Florin Iordache i-a spus că a venit neinvitat și i-a amintit că Guvernul a avut la dispoziție patru luni să modifice Codurile prin ordonanță de Urgență. Ar fi fost necesară modificarea, a precizat șeful comisiei, pentru că unele articole au fost declarate neconstituționale.

„Vă voi exprima un punct de vedere al PSD. Suntem aici datorită faptului că dintr-o regretabilă eroare a guvernării PSD-ALDE Guvernul nu a reușit să implementeze deciziile constituționale, potrivit ultimei decizii ale CCR. De aceea nu am invitat astăzi reprezentanții ministerului, pentru că e anormal. Eu personal nu l-am invitat. A fost o greșeală a staff-ului. Guvernul a avut patru luni de zile la dispoziție să ducă la îndeplinire decizia CCR și din săptămână în săptămână, din lună în lună ne-am trezit în luna aprilie (…).” Florin Iordache

Comedie pe nervii PSD: Liberalii și USR îl apără pe Tudorel

În apărarea ministrului Justiției au sărit reprezentanții PNL și USR în comisia specială. Alina Gorghiu, senatoare PNL, a cerut ca Tudorel Toader să fie lăsat să vorbească.

Alina Gorghiu: Eu vă înțeleg supărarea pe domnul ministru…

Florin Iordache: Dar nu e o supărare…

Alina Gorghiu: Dar numai o secundă, domnule, să duc fraza la capăt. Dumnezeule, sunteți așa surescitat că nimeni nu mai are voie să ducă o frază până la capăt. Vă spuneam că, dacă tot e ministrul aici, să nu îl folosim pe post de mobilă, să ne uităm la el. Haideți să-l ascultăm, de ce a dat atâtea declarații contradictorii, ba dă ordonanța, ba n-o mai dă. Ba e urgență, ba nu mai e urgență.

La insistențele opoziției, Florin Iordache a acceptat ca ministrul să poată discuta cu membrii comisiei și să-și prezinte punctul de vedere.

„Vă rog să nu ne bănuiți că avem o afinitate sau admirație pentru activitatea domnului ministru. Dimpotrivă. Ați văzut ce duri am fost în moțiunile simple pe care le-am inițiat. Noi aici cerem o chestiune de minimă normalitate. Să existe o dezbatere reală și un dialog.” Stelian Ion, deputat USR

Cum justifică Florin Iordache graba

Acuzat de opoziție că grăbește lucrările doar pentru a-i face pe plac lui Liviu Dragnea, Florin Iordache a precizat că aceste modificări sunt necesare. A invocat decizia Curții Constituționale potrivit căreia mai multe articole din legea care schimba codurile încalcă Legea Fundamentală a țării.

„Nu vă propunem niciun text nou, v-am trimis doar articolele constituționale. Nu vă cerem să vă pronunțați pe niciun text nou. Guvernul a avut posibiliatea să se pronunțe (…)Florin Iordache

În timpul ședinței, Florin Iordache a fost întrebat dacă modificările propuse i-au fost trimise și ministrului Justiției. Șeful comisiei spreciale a răspuns că nu și a reluat ideea că până acum Tudorel Toader ar fi trebuit să rezolve problema.

comisia juridica

Live | Camera deputaților – Comisia Iordache Se apropie Paștele, iar infractorii au nevoie de un "mic" cadou, de modificarea Codului penal, de noi termene de prescripție a răspunderii penale. Un fel de "iertare a păcatelor", doar că se iartă ei pe ei înșiși. Codul penal croit de infractori pentru infractori.

Publicată de Stelian Ion pe Marţi, 16 aprilie 2019

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI