29 sept. 2022 | 10:07

Ion Țiriac, șocat de situația din România. „Noi am semănat ceva doar pe vremea lui Ilie Năstase”. Care este cea mai mare problemă a sportului din țara noastră

Știri generale
Ion Țiriac, șocat de situația din România. „Noi am semănat ceva doar pe vremea lui Ilie Năstase”. Care este cea mai mare problemă a sportului din țara noastră

Ion Țiriac este dezamăgit de condițiile pe care le au sportivii din România și face o comparație cu ce se întâmplă în Spania și Italia, țări care au propulsat în elita tenisului o mulțime de jucători. Carlos Alcaraz este cel mai bun exemplu, ibericul fiind liderul clasamentului ATP. Jucătorul român cel mai bine clasat este Nicholas Ionel (257 ATP).

Ion Țiriac, discurs dur la adresa autorităților din România

Ion Țiriac pune pe tapet o problemă care nu își găsește rezolvarea de mai bine de 30 de ani. Asta deși a bătut la ușa celor care au condus guvernele României și a plecat de acolo încărcat de promisiuni. Dar nu s-a schimbat mare lucru, în ceea ce privește finanțarea și condițiile din sportul românesc.

Fostul jucător de tenis a acordat un interviu în care a vorbit despre condițiile din alte țări. Italienii îi au pe Jannik Sinner și Lorenzo Musetti, două mari promisiuni, iar spaniolii au un jucător care la doar 19 ani este liderul clasamentului ATP și câștigător la US Open 2022.

„De ce «Alcatraz» (n.r. – Carlos Alcaraz), cum îl numesc eu, de ce italienii? Pentru că italienii au 130 de turnee de tenis mici, mari, mititele sau măricele. Spaniolii au vreo 170 de turnee și au un Ferrero (n.r. – academia) pe de-o parte, au un Nadal (n.r. – academia) pe de altă parte, au academii peste tot.

Unde este Academia lui Nadal? De unde a ieșit Alcaraz? A ieșit de la Ferrero. Ferrero mi-a cumpărat mie un turneu, iar apoi a făcut o academie unde are câteva sute de copii. Noi nu avem nici suta aia de copii, mai avem totuși câte o floare, dar fără să avem primăvară”, a declarat omul de afaceri pentru gsp.ro.

Ion Țiriac: „Noi am semănat ceva doar pe vremea lui Ilie Năstase”

Cel mai bine clasat jucător român este Nicholas Ionel. El se află pe locul 257 în clasamentul ATP. Ion Țiriac știe de unde vine problema. Copiii din România nu au unde să facă sport.

„Pe mine mă stupefiază lipsa asta de interes față de tineretul român! Copilul ăla de doi, trei, patru ani nu mai știe să meargă, darămite să alerge. E foarte greu, iar dacă nu semeni, nu culegi.

Noi nu am semănat deloc. Noi am semănat ceva pe vremea lui Ilie Năstase, acele turnee ITF de 10k sau de cât erau. Le-am avut când era Ilie președinte, dar s-au terminat cu totul și acum avem spicuiri.

Atâta timp cât această Federație nu o să aibă un președinte plătit, angajat, un secretar general plătit, angajat, vreo cinci ofițeri plătiți, angajați, și o școală de antrenori… suntem zero, la pământ! O recunosc din toate punctele de vedere. Nici până astăzi nu au fost finanțați. Finanțarea pe care au primit-o nu ajunge nici pentru a pune sară sau piper în ciorbă”, a mai spus fostul jucător de tenis.

Ion Țiriac a investit destul de mult în sport în România. A construit un centru sportiv și are în proprietate și un turneu de tenis.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro