Fernando Alonso revine în Formula 1! Ce echipă a ales ibericul pentru sezonul 2021

Fernando Alonso este unul dintre cei mai apreciați piloți din istoria F1

Fernando Alonso, unul dintre cei mai buni piloți ai tuturor timpurilor, este gata să revină în Formula 1! Anunțul a fost făcut de jurnaliștii de la BBC, iar mutarea ar urma să aibă loc din 2021. Ibericul a ales să semneze pentru Renault și îi va lua locul lui Daniel Ricciardo, care va merge la McLaren. Coechipierul lui Alonso va fi Esteban Ocon. De două ori campion de F1, pilotul spaniol a părăsit „Marele Circ” în 2018 și a explicat că „nu se mai simte motivat”.

Fernando Alonso, misiune foarte complicată la Renault! Să întrerupă supremația lui Hamilton și a lui Mercedes

Fernando Alonso a câștigat nu mai puțin de 32 de Mari Premii de-a lungul carierei, performanță care îl pune pe locul 6 în istoria Formulei 1. În luna august, pilotul iberic va avea o a treia tentativă pentru a se impune în Indy 500. De altfel, Alonso a declarat în trecut că un mare obiectiv pentru el este să bifeze ceea ce el a numit „tripla coroană” din lumea auto. Este vorba despre victorii în Marele Premiu de la Monaco, în Cursa de 24 de ore de la Le Mans și în Indy 500. Doar ultima a rămas nebifată.

La Monaco, Fernando Alonso reușea să se impună în 2006 și 2007, iar la Le Mans a reușit să se impună în 2018 și 2019. De asemenea, pilotul spaniol a reușit să termine celebra cursă Dakar. În luna mai a acestui an, Alonso i-ar fi transmis lui Flavio Briatore un mesaj clar că este pregătit să revină în Formula 1. „Mă simt din nou motivat și pregătit”, ar fi transmis Alonso.

La Renault, misiunea lui Alonso va fi una foarte complicată. Spaniolul va încerca să întrerupă supremația celor de la Mercedes, conduși magistral de Lewis Hamilton. Britanicul are nu mai puțin de cinci titluri în ultimele șase sezoane de Formula 1. Hamilton încearcă în acest an să îl egaleze pe Michael Schumacher, care deține un record de șapte titluri mondiale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI