25 feb. 2022 | 10:58

Ion Țiriac și mega-proiectul din Otopeni. Ce planuri mărețe are pentru această zonă. Nu se uită la bani!

Sport
Ion Țiriac și mega-proiectul din Otopeni. Ce planuri mărețe are pentru această zonă. Nu se uită la bani!
Ion Țiriac nu se uită la bani atunci când vine vorba de investițiile în proiectele pe care le are în vedere pentru sportul românesc

Ion Țiriac și mega-proiectul din Otopeni. Omul de afaceri a vândut turneul de la Madrid, dar nu poate sta departe de investițiile făcute în sport. Miliardarul a ridicat un patinoar ultramodern în zona Otopeni, inaugurat în 2016, dar are planuri și mai mari. Ion Țiriac vrea să construiască un adevărat paradis pentru practicarea altor sporturi, în aceeași zonă.

Ion Țiriac și mega-proiectul din Otopeni

Ion Țiriac și mega-proiectul din Otopeni. Creditat cu o avere de 1,4 miliarde de euro, omul de afaceri este, la 82 de ani, în plină efervescență a planurilor pentru sportul românesc. El a ridicat deja, din 2016, un patinoar în zona Otopeni, cu o investiție de 3,6 milioane de euro.

Acum, Ion Țiriac are de gând să construiască și un bazin olimpic, în aceeași zonă. Conform profit.ro, proiectul lui Ion Țiriac constă în construcția unei clădiri cu o suprafață desfășurată de circa 6.700 de metri pătrați ce va cuprinde un bazin de înot olimpic cu dimensiunile de 50 metri x 25 metri, un bazin pentru recuperare cu dimensiunile de 10 metri x 25 metri, gradene pentru public și sportivi de aproximativ 790 locuri.

Proiectul mai conține vestiare pentru sportivi și oficiali, vestiare publice, săli de forță, zonă de recuperare, saună umedă și uscată, hammam, cabinete medicale, grupuri sanitare publice, garderobă, cabină de arbitraj, cabină de presă și spații de birouri pentru administrație.

Ce planuri mărețe are pentru această zonă. Nu se uită la bani!

Planul lui Ion Țiriac se va realiza pe un teren de 1 hectar, mai notează aceeași sursă. Deocamdată, proiectul se află în stadiul de documentare.

„Proiectul bazinului olimpic și al facilităților ce ar urma a fi construite de către Grupul Țiriac în vecinătatea patinoarului Allianz-Țiriac Arena sunt în stadiu de documentare la momentul curent”, au precizat reprezentanții grupului Țiriac, conform sursei citate.

Ion Țiriac vorbea în aprilie 2021 despre planurile de construire a piscinei olimpice, dar și a unei săli de gimnastică ce va purta numele Nadiei Comăneci. De asemenea, miliardarul s-a referit la crearea unei academii de tenis, care să poarte numele său și al lui Ilie Năstase. El a precizat că fundația sa a investit deja 50 de milioane de euro pentru aceste proiecte.

„Este acest proiect enorm de la Otopeni, poate prea frumos ca să fie adevărat. Lângă patinoarul care deja e, trebuie să vedem piscină olimpică, care e deja aprobată.

Va fi doar pentru tineret! Trebuie să facem Academia Țiriac-Năstase, pentru că dispare și tenisul complet, cum a dispărut și gimnastica. Puneți în ghilimele ce spun, asta se va întâmpla! Va fi făcută și sala Nadiei, o sală adevărată de gimnastică. După care trebuie făcut un stadion.

E un proiect mult prea frumos. Se pare că, vorbind cu ministrul Dezvoltării, pleacă urechea la treaba asta. Fundația a dat deja 50 de milioane de euro. E ceva pentru caritate, nu face nimeni bani din treaba asta”, a declarat Ion Țiriac, la acea vreme, pentru GSP.ro.

 

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Capital.ro
Prime de Paşte oferite de angajatorii români. 7 din 10 companii vor oferi beneficii extra
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Locuri de MUNCĂ disponibile! Se oferă SALARII de 6.500 de lei
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro