Ion Țiriac rupe tăcerea despre cel mai cunoscut sportiv din lume. Nu, nu este vorba despre Messi!

Ion Țiriac rupe tăcerea despre cel mai cunoscut sportiv din lume. Nu, nu este vorba despre Messi!
Ion Țiriac rupe tăcerea despre cel mai cunoscut sportiv din lume. Nu, nu este vorba despre Messi!

Ion Țiriac rupe tăcerea despre cel mai cunoscut sportiv din lume. Nu, nu este vorba despre Messi! Fostul mare jucător de tenis are altă opinie despre faimă în lumea sportului. Omul de afaceri, patron al turneului de la Madrid, e de părere că tot tenisul oferă jucătorul cel mai cunoscut de pe planetă.

Ion Țiriac rupe tăcerea despre cel mai cunoscut sportiv din lume

Ion Țiriac rupe tăcerea despre cel mai cunoscut sportiv din lume. Nebunia creată de sosirea la PSG a lui Lionel Messi ar trebui să clarifice problema popularității în lumea sportului. Puțini oameni pot crea în rândul fanilor asemenea „frisoane” duse până spre isterie, așa cum o face starul argentinian. Totuși, înainte de această „mutare a mileniului”, petrecută acum câteva zile, Ion Țiriac era de altă părere în privința numărului 1 ca faimă în rândul sportivilor.

Miliardarul considera că tot tenisul produce cele mai cunoscute figuri de pe planetă, în acest domeniu. Ion Țiriac era de părere că spaniolul Rafael Nadal este de 100 de ori mai popular în rândul publicului larg decât marele fotbalist argentinian.

Tenisul face un jucător să fie mult mai popular decât oricine altcineva din alt sport din această lume. Messi? Da, mare jucător, foarte popular, dar figura lui Nadal e de 100 de ori mai cunoscută decât cea lui Messi”, a declarat Ion Țiriac într-un interviu acordat în aprilie pentru GSP.

Nu, nu este vorba despre Messi!

Ion Țiriac aducea și argumente în favoarea alegerii sale. Omul de afaceri a declarat că televiziunile îl au „pe cameră” pe Nadal și câte 5 ore pe zi, astfel că marele campion, cu 20 de titluri de Grand Slam câștigate, este mai cunoscut chiar și decât președintele SUA.

De ce? Camera aia stă cinci ore pe zi pe el, în fiecare zi din an. Ca figură, e mult mai cunoscut decât președintele Statelor Unite. Un jucător de tenis, mă refer la superstaruri, câștigă pe teren maximum 20%. Restul câștigă în afara terenului”, mai afirma Țiriac, mare fan al lui Real Madrid, conform aceleiași surse.

Totuși, venirea lui Lionel Messi la Paris Saint-Germain a creat o frenezie unică în rândul fanilor din toată lumea. „Messi-mania” a cuprins tot mapamondul, nu doar metropola de pe Sena. Conform presei internaționale, deja s-au vândut nu mai puțin de 832.000 de tricouri ale PSG cu numele și numărul argentinianului pe ele.

De asemenea, conturile oficiale de pe rețelele de socializare ale clubului din Paris au înregistrat creșteri de milioane de urmăritori. Messi însuși are, pe Instagram, un număr record de followers, 248 de milioane. Asta, în timp ce rivalul la popularitate propus de Țiriac, Rafael Nadal, are „doar” puțin peste 11 milioane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI