Ion Țiriac, reacție categorică despre războiul dintre Rusia și Ucraina. Cum ar fi procedat miliardarul

Ion Țiriac, reacție categorică despre războiul dintre Rusia și Ucraina. Cum ar fi procedat miliardarul
Cum ar fi procedat Ion Țiriac în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina

Ion Țiriac vine cu o reacție categorică despre războiul dintre Rusia și Ucraina. Celebrul afacerist consideră că jucătorii de tenis ar putea fi cheia încetării conflictului actual. Amintim că au trecut 80 de zile de când țara vecină României a fost invadată la ordinul lui Vladimir Putin. Miliardarul a prezentat un scenariu despre care consideră că i-ar putea aduce la masa negocierilor pe președinții țărilor implicate. Cum s-ar putea întâmpla acest lucru?

Cum ar fi procedat Ion Țiriac ca să oprească războiul dintre Rusia și Ucraina: reacția afaceristului

Ion Țiriac crede că jucătorii de tenis ar putea fi cheia încetării războiului din Ucraina. Invazia în țara vecină a început pe data de 24 februarie.

Celebrul jucător de tenis a adus în prim-plan un scenariu despre care consideră că i-ar putea aduce la masa negocierilor pe președinții din țările implicate. Totul ar avea legătură cu Wimbledon. Jucătorii ruși au interzis din partea organizatorilor la turneul de Grand Slam.

Fostul sportiv a susținut că Wimbledon-ul trebuia să îi ia măcar în calcul părerea și să ofere măcar două 2 wild-card-uri: la dublu-băieți, la dublu-fete și la dublu-mixt. le ar fi putut să ajungă la un rus și o ucraineancă sau un ucrainean și o rusoaică, numite ,,wild-card-urile păcii”.

„Wimbledon-ul trebuia să îmi asculte nu porunca, dar părerea!”

„Wimbledon-ul trebuia să îmi asculte nu porunca, dar părerea! Trebuia să dea 2 wild-card-uri: la dublu-băieți, la dublu-fete și la dublu-mixt. Aceste wild-carduri să fie numai între un rus și o ucraineancă sau un ucrainian și o rusoaică și să le numească wild-card-urile păcii!

Ăștia să vină afară și să zică: Domnule președinte, Domnule președinte, vă rugăm așezați-vă la o masă, o zi, o lună, un an, cât este pentru că acest război nu duce niciunde și vedem că are răsfrângere în toată lumea, nu numai în Rusia sau Ucraina” a declarat Ion Țiriac pentru ProSport.

Sportivii lipsă din competiție

Unul din cei mai bogați oameni din România a explicat astfel ce ar trebui să facă organizatorii pentru oprirea invadării Ucrainei de către Rusia. Amintim că Wimbledon 2022 începe în data de 27 iunie și se încheie pe 10 iulie. La marele turneu WTA nu vor participa tenismenii ruși.

Astfel, Daniil Medvedev (26 de ani/2 ATP), Andrey Rublev (24 de ani/ 7 ATP), Aryna Sabalenka (24 de ani/ 8 WTA), Victoria Azarenka (32 de ani/ 16 WTA) și alții vor lipsi anul acesta de pe iarba de la „All England Club”. Fanii celor din urmă sunt extrem de dezamăgiți de decizia pe care trebuie să o suporte sportivii.