11 apr. 2021 | 11:30

Ion Țiriac e furios. Ce lege își dorește cu ardoare în România: ”Pe care l-ai prins… afară!”

Sport
Ion Țiriac e furios. Ce lege își dorește cu ardoare în România: ”Pe care l-ai prins... afară!”
Ce lege isi doreste Ion Tiriac in Romania

Ion Țiriac nu s-a mai putut abține și a răbufnit la adresa autorităților române. Miliardarul român insistă cu ardoare pentru ca această lege să fie stabilită în România. Pentru ce situații președintele Federației Române de Tenis nu reprezintă niciun semn de toleranță. Fanii sportului l-au aplaudat pentru această decizie incredibilă și îl susțin 100%.

Ce lege își dorește Ion Țiriac în România

Președintele Federației Române de Tenis tună și fulgeră. Ion Țiriac a făcut declarații incredibile, care i-au surprins pe fanii sportului românesc, insistând asupra faptului că persoanele care se dopează, surprinse că au folosit substanțe interzise, ar trebui exluse pentru totdeauna din activitate.

La propunerea fostului mare tenismen român, Comitetul Olimpic și Sportiv Român a decis, în 2000, că un sportiv, despre care s-a dovedit că s-a dopat, nu va mai face parte niciodată din delegația olimpică. Din păcate, legea nu a rămas în piciore în România.

„Dopingul și toate lucrurile acestea nu sunt o treabă a sportului, ci o problemă socială. Ăla care e în sport și pe care l-ai prins…afară! Exact cum prinzi un pedofil! Afară cu totul! Așa și la sport.

Eu am făcut legea aceasta în 1999, înainte de Sydney, și a fost extraordinar de bine primită în toate țările. 40-50 țări au făcut-o, dar noi am abolit-o. De ce? Nu mă întreba pe mine”, a declarat Ion Țiriac pentru GSP, în toamna anului 2020.

Patru cazuri de dopaj descoperite de Federația Română de Haltere

Ce lege își dorește Ion Țiriac în România. În ultimele 12 luni, oficialii de la Federația Română de Haltere au descoperit patru cazuri grave de dopaj, după ce sportivii Gabriel Sâncrăian, Răzvan Martin, Roxana Cocoș și Florin Croitoru au folosit substanțe interzise. Acest lucru a dus, din nefericire, la excluderea României din lotul olimpic, tricolorii pierzând dreptul de a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Conform celor de la Agenția Internațională de Testare (ITA), procesul de verificare a halterofililor Gabriel Sâncrăian și Răzvan Martin a fost încheiat. Cel dintâi urcase pe podium la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro la categoria 85 de kilograme, obținând medalia de bronz.

În urma reanalizării probelor de urină, în organismul său au fost descoperit testosteron exogen, o substanță interzisă de pe lista WADA. În urma acestui fapt, medalia i-a fost retrasă, iar sportivul a fost suspendat pentru opt ani de zile.

Răzvan Martin, medaliatul cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, a suferit aceeași soartă. Sportivului i-a fost retrasă medalia după ce, în urma unor analize amănunțite, s-a descoperit că s-a dopat cu steroizi anabolizanți, substanțe interzise de autorități.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Blestemul minelor de sare. Catastrofele din Ocna Mureș, un scenariu posibil pentru Slănic Prahova
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Capital.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro