12 nov. 2020 | 16:02

Ion Țiriac, declarația care o va înfuria pe Simona Halep: „Cine e prost plătește”

Sport
Ion Țiriac, declarația care o va înfuria pe Simona Halep:
Ion Ţiriac nu este de acord cu premiile mari care se acordă în prezent în tenis

Simona Halep, locul 2 în clasamentul WTA, este printre jucătoarele care au obținut cele mai mari venituri din istoria tenisului. Este pe locul 4 all time, cu peste 37 de milioane de dolari brut câștigați exclusiv din premiile oferite în competiții. Din tenisul feminin, doar surorile Williams și Maria Sharapova o depășesc. Deși a jucat foarte puțin în 2020 și a obținut una dintre cele mai mici sume din ultimii ani, Halep nu se poate plânge. Aproape două milioane de dolari este suma brută obținută din competiții, conform informațiilor oferite de WTA.

Ion Țiriac, patronul unuia dintre cele mai importante turnee de tenis, cel de la Madrid, este revoltat de această situație. Omul de afaceri este convins că jucătorii încasează sume mult mai mari decât merită. Şi aduce aminte că premiile pe care le încasau jucătorii în trecut erau mult mai mici. Deşi ei ofereau chiar mai mult spectacol decât în ziua de azi, crede Ţiriac. Acesta a dat chiar exemplu turneului de la Wimbledon, care oferă printre cele mai mari premii din tenis. De altfel, cea mai mare sumă încasată de Simona Halep, aproape trei milioane de dolari, a venit după titlul de la Wimbledon 2019.

Ion Ţiriac, contestatar al premiilor oferite în tenis! Dar şi el oferă premii uriaşe la turneul pe care îl patronează, Mutua Madrid

„Este o treabă logică a lumii capitaliste, a cererii și ofertei. Dumneata dai și primești înapoi ceea ce meriți, devenind oarecum profesionist. Jucătorii s-au sindicalizat ei singuri și își cer niște drepturi, care din când în când sunt obscene. Dar ei cer și cine e prost să plătească, plătește.

Santana, după finala de la Wimbledon din anii ’60, a primit un bon că premiu de 50 de lire sterline. În momentul de față, primul tur de la Wimbledon primește 50 de mii de lire sterline. Din punctul meu de vedere, tenisul era mult mai spectaculos acum 30 de ani”, a declarat Ion Ţiriac pentru Sports Festival.

Simona Halep, locul 2 WTA

Simona Halep, jucătoarea care a profitat cel mai mult de creşterea uriaşă a premiilor din tenis, pe care Ţiriac o contestă

Ion Ţiriac este un vechi contestatar al premiilor care se acordă în tenis. Mai mult, omul de afaceri a intrat în conflict cu Serena Williams după ce s-a opus egalizării premiilor între ATP şi WTA. Ţiriac este convins că tenisul masculin oferă mai mult spectacol, ca urmare ar trebui să fie mai bine plătit.

În ciuda declaraţiilor sale, Ion Ţiriac a oferit premii foarte mari la ultima ediţie a turneului pe care îl patronează. Mai mult, Mutua Madrid a acordat premii egale pentru WTA şi ATP. 1.202.520 de euro a fost suma acordată pentru fiecare dintre cei doi învingători: Novak Djokovic la masculin, Kiki Bertens la feminin.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
Capital.ro
Horoscop 25 aprilie 2024. Taurii ar putea găsi soluția la o problemă. Balanțele simt nevoia de echilibru
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ANUNȚ privind BANII de PENSII de PAȘTE! Daniel Baciu a dat VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro