Ion Țiriac, dat pe spate de 3 nume grele. Cine e în topul lui: „Ăsta mi-a produs o impresie uriașă”

Ion Țiriac, dat pe spate de 3 nume grele. Cine e în topul lui: „Ăsta mi-a produs o impresie uriașă”
Ion Țiriac e un personaj greu de impresionat, dar până și miliardarul român a fost dat pe spate de 3 personalități remarcabile

Ion Țiriac, dat pe spate de 3 nume grele. Omul de afaceri român este un personaj dur, în general, și greu de impresionat. El însuși o personalitate a sportului și a afacerilor, Ion Țiriac este clasat pe locul 3 în cele mai multe topuri ale celor mai bogați oameni din România, dar și din lume. Totuși, au existat 3 oameni speciali care l-au impresionat până și pe Ion Țiriac.

Ion Țiriac, dat pe spate de 3 nume grele

Ion Țiriac, dat pe spate de 3 nume grele. Miliardarul român este cunoscut pentru atitudinea dură, chiar cinică pe care o are în raport cu afacerile, dar și cu oamenii. Fostul jucător de tenis nu e cea mai impresionabilă persoană din lume când e vorba de alți semeni.

Ion Țiriac și-a clădit, până la 82 de ani, un adevărat imperiu de afaceri, el fiind prezent în majoritatea topurilor celor mai bogați oameni din România, dar și din lume. El ocupă locul 3 în ultimele astfel de ierarhii făcute pentru țara noastră, cu o avere estimată ce variază de la 7,2 miliarde de lei (aproximativ 1,44 miliarde de euro), până la aproape 2 miliarde de euro.

Ion Țiriac apare, tot pe locul 3, și în clasamentul celor mai bogați oameni din sport, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari. Chiar dacă estimarea e mai mică decât cele făcute în România, Ion Țiriac tot se poate mândru cu o bogăție ce o însumează pe cea a lui Leon Messi și Cristiano Ronaldo, laolaltă.

„Ăsta mi-a produs o impresie uriașă”

Ion Țiriac a acordat un amplu interviu unei publicații dedicată pasionaților de Porsche din centrul și estul Europei, apărut la începutul acestui an. În cadrul acestuia, miliardarul a recunoscut care au fost persoanele care l-au impresionat de-a lungul vieții sale.  Cele 3 nume pe care le-a nominalizat Ion Țiriac au fost fostul președintele SUA între 1968-1974, Richard Nixon, ultimul șah al Iranului, Mohammad Reza Pahlavi și Ferry Porsche, fiul celui care a inventat brandul Porsche.

„În viața mea au fost doi-trei oameni care au reușit să mă impresioneze. Și nu sunt un om ușor de impresionat. Unul era Nixon, cu prezența sa veselă. Poate a fost și megalomania mea, gândindu-mă că eram în prima delegație comunistă românească care a fost primită vreodată la Casa Albă în ’69. Dar când Nixon a intrat în cameră, i-ai simțit prezența.

Al doilea a fost șahul Persiei (nr. – vechea denumire a Iranului). Și al treilea: Ferry Porsche. Îmi amintesc în 1984 când m-am dus să iau modelul 959. Făcuseră 200 și am ajuns la el să iau o mașină. Eram însoțit de acest băiat care tocmai câștigase Wimbledon. 17 ani, blond, nu avea permis de conducere (n.r. – Boris becker). Și am intrat în biroul acestui domn, Ferry Porsche. Porsche mi-a făcut o impresie uriașă”, a declarat Ion Țiriac, conform christophorus. porsche.com.

Ion Țiriac a vândut, de curând, turneul de la Madrid pe care-l patrona de aproape 20 de ani. Conform presei economice, fostul jucător de tenis va încasa ăentru tranzacție o sumă cuprinsă între 200 – 250 milioane de euro.