Ion Țiriac, anunțul momentului. Miliardarul va organiza un turneu de tenis în București

Ion Țiriac, anunțul momentului. Miliardarul va organiza un turneu de tenis în București

Ion Țiriac va fi proprietarul singurei competiții de tenis importante din București. Fundația miliardarului va organiza în luna septembrie un turneu feminin, pe zgură, în aer liber. Premiile totale vor fi de 115.000 de euro, iar costurile totale vor ajunge la 300.000 de euro.

Ion Țiriac va organiza un turneu de tenis important în București

Ion Țiriac este un nume important în tenisul mondial și a adus o competiție și la București. Turneul se va desfășura în aer liber, pe zgură și se va desfășura la Centrul Național de Tenis. Turneul WTA 125 de la București va avea un tablou principal de simplu cu 32 de jucătoare și un tablou de dublu cu 8 echipe. Premiile totale sunt de 115.000 de dolari americani, iar câștigătoarea va câștiga și 160 de puncte WTA.

„Organizarea acestui turneu reprezintă suma eforturilor depuse pentru a păstra Bucureștiul pe harta internațională a turneelor de tenis. Scopul Fundației Țiriac este de a încuraja practicarea sportului în rândul tinerilor, iar organizarea acestei competiții vine să completeze misiunea Fundației.

Iată că după o pauză de trei ani, inițiativa Fundației Țiriac face ca Bucureștiul să fie, din nou, gazda unei dispute sportive de talie mondială în sportul alb. Cu siguranță voi face tot posibilul ca acest turneu să aibă continuitate, pentru că oferă bază și încredere tenisului românesc”, a declarat Ion Țiriac.

Când începe turneul organizat de cel mai bogat afacerist din sportul românesc

Turneul se va desfășura în perioada 10-18 septembrie 2022, iar costurile totale vor ajunge la 300.000 de euro.

„În ultimele sezoane, România a fost un susținător puternic al tenisului feminin și al Hologic WTA Tour și sunt încântat să văd că această tradiție frumoasă continuă și în 2022, odată cu anunțarea competiției Tiriac Foundation Trophy”, a declarat Melissa Pine, vicepreședinte WTA 125.

Meciurile de calificări, pentru tabloul de simplu, se vor desfășura în zilele de 10 și 11 septembrie, iar cele de pe tabloul principal vor începe pe 12 septembrie. Semifinalele și finala se vor desfășura pe 17, respectiv 18 septembrie.

Biletele vor fi puse în vânzare de către Federația Română de Tenis la sfârșitul lunii august. Țiriac Foundation Trophy este primul turneu WTA de tenis organizat în București în ultimii trei ani.