22 sept. 2023 | 22:03

Ion Lăceanu, solistul care i-a cântat și lui John F. Kennedy, locuiește de 3 ani într-un azil. Ce pensie are artistul și cât e taxa la cămin EXCLUSIV

EXCLUSIV
Ion Lăceanu, solistul care i-a cântat și lui John F. Kennedy, locuiește de 3 ani într-un azil. Ce pensie are artistul și cât e taxa la cămin EXCLUSIV
Ion Lăceanu, solistul care i-a cântat și lui John F. Kennedy, locuiește de 3 ani într-un azil

Ion Lăceanu (87 de ani), un maestru al instrumentelor de suflat, a ales, după decesul soției, să se mute într-un azil din București, pentru a scăpa de singurătatea apăsătoare. Artistul ne-a vorbit, în exclusivitate pentru Playtech Știri, despre condițiile din acest cămin de bătrâni, unde taxa lunară este cam cât pensia lui. Marea dezamăgire a lui Ion Lăceanu e că foștii colegi de scenă l-au dat uitării.

Ce pensie are Ion Lăceanu, după o viață închinată scenei, și ce taxă lunară plătește la azilul de bătrâni

Ion Lăceanu se consideră un norocos, în comparație cu alți vârstnici, care au avut ghinionul să nimerească în câte un azil al groazei, unde au fost tratați cu dispreț, batjocoriți și înfometați. Se declară mulțumit și de mâncare, deși duce dorul bunătăților preparate de regretata lui soție:

”Mâncarea aici este satisfăcătoare, avem trei mese pe zi, dacă ne e foame, între mese, mai primim fructe sau câte o prăjitură, nu mă plâng. Am nimerit bine, este un loc curat, există respect.

Ce am auzit că se întâmplă, prin alte părți, m-a îngrozit, li s-au luat casele bătrânilor, au rămas pe drumuri.

Aici, taxa lunară costă cam 3.000 de lei, cu totul, poate un pic mai mult, dar am o pensie de peste 3.000 de lei, după o viață de muncă, este binișor, nu e rău. Alți artiști au pensie mică, de vreo 1.400 de lei, pentru că au lucrat la negru. Eu dorm liniștit, mi-am asigurat o pensie decentă, pentru zile grele.

Fiul meu mă vizitează foarte des, el mai îmi cumpără tot ce e nevoie, și acoperă cheltuielile suplimentare. Eu am vrut să vin la azil, după decesul soției, când casa devenise prea mare și prea goală, fără ea”, susține Ion Lăceanu, exclusiv pentru Playtech Știri.

Ion Lăceanu, solistul care i-a cântat și lui John F. Kennedy, locuiește de 3 ani într-un azil. Ce pensie are artistul și cât e taxa la cămin EXCLUSIV

Uitat de colegii de breaslă: ”S-a așternut tăcerea, nu mă mai sună nimeni”

Ion Lăceanu s-a obișnuit cu viața la căminul de bătrâni, unde și-a făcut și câțiva prieteni, și unde beneficiază și de asistență medicală. Marea lui dezamăgire este însă că mai toți foștii colegi de breaslă, cu care adesea mergea în turnee, în întreaga lume, l-au uitat:

”S-a așternut tăcerea. Din când în când, mai mă sună câte cineva. Tăcerea înseamnă ceva…Dacă au tăcut, înseamnă ceva… Aici, la azil, nu am cântat niciodată și nici nu am să cânt, nici n-aș putea. Fără orchestră, n-ar avea niciun farmec”, ni s-a mai confesat artistul Ion Lăceanu, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Te-ar putea interesa și: Mesajul sfâșietor al unui cunoscut artist din România, abandonat de 2 ani într-un azil de bătrâni. „Mi-e tare dor de casa mea, de mușcatele din fereastră, de amintirile lăsate de soția mea” EXCLUSIV

Ion Lăceanu a cântat și pentru fostul președinte american John F. Kennedy, cu câteva luni înainte de a fi asasinat

Într-un interviu pentru Impact.ro, solistul Ion Lăceanu, care știe să doinească și la os de pește sau la frunză, povestea despre recitalul susținut, în 1963, la Ambasada României, din America, pentru J.F.Kennedy, cu doar câteva luni înainte ca politicianul să fie asasinat:

”Cântam cu mai mulți colegi la Ambasada României din America, pentru corpul diplomatic, erau prezenți J.F.Kennedy și soția lui, Jacqueline Kennedy. Erau atât de eleganți, de joviali. Mi-a plăcut de el, avea carismă, era foarte elegant și un mare iubitor de muzică. Ne-a ascultat, a aplaudat, iar, la sfârșit, el și soția lui ne-au trimis un coș cu flori pe scenă, apoi au dat mâna cu noi.

Pe atunci, soția mea era însărcinată, așa că pe fiul meu îl cheamă și Robert, ca pe fratele lui J.F.Kennedy, nu i-am pus John, pentru că așa mi se zice mie. Am făcut asta în amintirea familiei fostului președinte american. După o jumătate de an, de la acest eveniment, celebrul politician a fost asasinat, vestea m-a cutremurat”.

Cea mai frumoasă piesă cântată de Ion Lăceanu:

Digisport.ro
Răsturnare de situație: UEFA le-a luat finala de Champions League!
Stirile PROTV
Convoaie militare în mai multe zone din Moldova și Transilvania. Ce se întâmplă
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Produs periculos într-un hipermarket. A fost retras de urgență
Spynews.ro
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
PRO TV
Ce i-a făcut P Diddy lui Justin Bieber când acesta era minor. Fanii, șocați: ”Nimeni nu l-a protejat. Nici măcar propria familie”
Adevarul
Generația Z nu rezistă prea mult pe piața muncii. Experții spun că problema pleacă de la sistemul educațional
BZI.ro
Carmen Brumă arată senzațional la 47 de ani! Vedeta a dezvăluit ce o ajută să se mențină în formă
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
De nerecunoscut! Cum arată Nicoleta Luciu nemachiată la 44 de ani, după ce s-a retras din lumina reflectoarelor. Fanii au dat zoom
Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Cum sunt înșelați românii. Plătesc mai mult pentru produse false
EVZ.ro
Yamato Zaharia i-a făcut cadou lui Ovidiu Neveu un... cosciug! Regina Întunericului i-a fost complice: ”Îi arăt unde o să doarmă”
Spynews
A murit marele actor al României. A părăsit scena. Drum lin, maestre!
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro