Ion Iliescu, de urgență la spital. În ce stare se află fostul președinte al României

Ion Iliescu a fost transportat de urgență la spital, marți dimineața

Fostul președinte al României, Ion Iliescu a ajuns de urgență la spital, marți dimineață. Fostul șef de stat acuză din nou probleme grave la inimă, iar starea sa de sănătate pare să se agraveze în ultima perioadă. Medicii l-au supus pe Ion Iliescu la mai multe intervenții chirurgicale, însă vârsta înaintată și istoricul medical par să nu mai fie de partea acestuia.

Ion Iliescu, de urgență la spital

Ion Iliescu are 89 de ani, iar în această dimineață a fost transportat de urgență la spital, potrivit Spynews.ro. Totul s-a petrecut din cauza unor probleme la inimă. În ultimii ani, fostul președinte al României a ajuns des pe mâna medicilor. Ion Iliescu a fost operat în luna aprilie a acestui an pentru a-i putea fi extras lichidul pericardic.

Pericardita este inflamația sacului fibro-seros care învelește inima. Problemele de sănătate nu-i dau pace nici după intervenție, așa că ajunge din nou să fie internat. Fostul șef al statului s-a operat de două ori pe inimă în trecut, pentr a-i putea fi montate stenturi. Una dintre intervenții a avut loc în Paris.

Ion Iliescu a ajuns de urgență la spital
Ion Iliescu a ajuns de urgență la spital

Judecat în Dosarul Revoluției

Parchetul General a trimis în judecată Dosarul Revoluției unde sunt trei mari inculpați: Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și Iosif Rus. Ceilalți inculpați au murit în timpul instrumentării dosarului în cauză. ”Cercetările au vizat faptul că prin instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului ar fi fost create numeroase situaţii de foc fratricid, trageri haotice, ordine militare contradictorii”, se arată în comunicatul Parchetului.

Procurorii susțin că ”psihoza teroristă ar fi fost indusă cu intenţie prin diversiuni şi dezinformări şi a provocat, după 22.12.1989, un număr de862 de decese, 2150 răniri, lipsirea gravă de libertate a sute de persoane, vătămări psihice.” Comunicatul mai arată și că acele consecințe tragice au fost cu mult mai grave decât cele ale represiunii exercitate în intervalul 17-22 decembrie 1989. Ancheta a stabilit că diversiunile și dezinformările ar fi putut crea execuția cuplului prezidențial printr-un proces penal simulat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI