Ion Iliescu a răbufnit dur, după lovitura primită de la Guvernul Orban. „E o porcărie!”

Ion Iliescu a răbufnit dur, după lovitura primită de la Guvernul Orban. „E o porcărie!”
Ion Iliescu a primit o lovitură grea azi. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul a adoptat astăzi o ordonanță de urgență privind desființarea lnstitutului Revoluției Române, condus de Ion Iliescu. Însă fostul președinte al României nu vede deloc cu ochi buni acest demers.

Executivul în frunte cu Ludovic Orban a adoptat luni o ordonanță de urgență ce prevede desființarea Institutului Revoluției Române, în fruntea căruia s-a aflat Ion Iliescu, fost președinte al țării. Solicitarea a fost făcută de secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase.

Guvernul României în frunte cu Ludovic Orban a adoptat astăzi o ordonanță de urgență privind desființarea Institutului Revoluției Române. Foto: Inquam Photos
Guvernul României în frunte cu Ludovic Orban a adoptat astăzi o ordonanță de urgență privind desființarea Institutului Revoluției Române. Foto: Inquam Photos

Ion Iliescu, supărat cu privire la desființarea Institutului. „Asta e o porcărie curată”

Ioniei Române.  Iliescu a primit o lovitură grea, una care s-a concretizat astăzi și anume desființarea Institutului Revoluției Române.

„Nu am auzit de aşa ceva. Asta e o porcărie curată. Adică Institutul Revoluţiei Române, renunţăm la Revoluţia Română, la studierea ei… Nu înţeleg, nu ştiu, nu am aflat încă această ştire. Mi se pare o porcărie indamisibilă. Că sunt oameni care n-au trăit Revoluţia şi nu-nţeleg şi-i interesează, asta e altă treabă, dar a fost un moment istoric remarcabil care-a marcat întreaga transformre pe care a cunoscut-o ţara în ultimii 30 de ani de zile. Cum să renunţi la aşa ceva? Unde în lume se întâmplă aşa ceva? N-am aflat încă această ştire, mă surprinde şi nu-nţeleg motivaţia ei”, a declarat Ion Iliescu pentru Mediafax.

Institutul are ca obiect de activitate analiza ştiinţifică a ipotezelor desfăşurării şi efectelor în plan politic, economic şi social ale Revoluţiei române din luna decembrie a anului 1989, în scopul realizării unei imagini documentate, obiective şi cuprinzătoare asupra acestui eveniment cardinal din istoria contemporană a ţării noastre, potrivit Digi24.

Conducerea Institutului Revoluţiei Române este asigurată de un „Colegiu Naţional”, alcătuit din personalităţi reprezentative ale revoluţiei române, printre care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu şi Petre Roman.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI