03 mart. 2022 | 14:58

Ion Iliescu a împlinit 92 de ani azi, 3 martie. Când a ieșit ultima oară în public

News
Ion Iliescu a împlinit 92 de ani azi, 3 martie. Când a ieșit ultima oară în public
Ion Iliescu a împlinit 92 de ani azi, 3 martie.

Azi, 3 martie, Ion Iliescu a împlinit 92 de ani azi. Fostul președinte al României a apărut rar în public, în ultima perioadă, ultima dată fiind văzut în martie 2017. Ion Iliescu s-a născut la data de 3 martie 1930. În 2020, de ziua lui, Ion Iliescu afirma că nu se mai simte ca la 19 ani, dar „deocamdată” are capul „întreg”.

Ion Iliescu a împlinit 92 de ani azi, 3 martie

Ion Iliescu a împlinit 92 de ani azi, 3 martie. Ultima sa apariție publică a avut loc în martie 2017, atunci când a mers la Parchetul General, fiind citat de procurori în dosarul Revoluţiei, în care el a fost trimis în judecată pentru infracţiuni contra umanităţii. Între timp însă, dosarul a fost retrimis de instanța supremă Parchetului Militar, pentru refacerea anchetei.

Ion Iliescu s-a confruntat însă cu probleme de sănătate, iar în ultimii ani a fost spitalizat de câteva ori. Astfel, în aprilie 2019, el a fost operat de „ericardită lichidiană – tamponadă cardiacă”, la Institutul C.C. Iliescu din Capitală. Ion Iliescu a mai fost operat la inimă, fiindu-i montate câteva stenturi, iar una dintre operaţii a fost făcută la Paris în 2007.

Ion Iliescu, reacții pe blogul său

Chiar dacă din martie 2017 Ion Iliescu nu a mai avut vreo apariție publică, el a mai avut reacții în spațiul public. S-a întâmplat și în 30 decembrie 2019, când a reacționat față de decizia Guvernului de desființare a Institutului Revoluției Române, condus de el. El spunea că este „o porcărie inadmisibilă” și că nu înțelege motivația demersului.

Ultimul său mesaj pe blog a fost cu ocazia împlinirii a 32 de ani de la Revoluție. El spunea că agenda Revoluției nu a fost epuizată și că ea este „un act din perspectiva timpului lung”.

„România va reuși să-și depășească problemele dacă societatea va rămâne solidară, iar democrația nu va fi golită de conținut. România este un proiect al tuturor, pentru toți. Numai așa Revoluția Română are un sens și o finalitate. Merită să ne gândim la asta, și să acționăm în consecință”, spunea Iliescu.

Ion Iliescu a fost trimis în judecată în aprilie 2019 de către procurorii militari, pentru infracţiuni contra umanităţii în dosarul Revoluţiei din decembrie 1989. În același dosar au mai fost trimiși în judecată și Gelu Voican Voiculescu, fost vice-prim ministru, şi gen. (rtr.) Iosif Rus, fost şef al Aviaţiei Militare.

În noiembrie, anul trecut, la aproape 32 de ani de la Revoluție, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca dosarul Revoluţiei să se restituie Parchetului Militar pentru refacerea anchetei. Fostul președinte nu s-a prezentat însă la niciun termen al procesului de la ICCJ.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A anunțat că divorțează la două ore după ce soția lui a născut, s-a logodit iar și după câteva zile a apărut cu altă femeie
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost dus în alt sat și bătut cu bestialitate
Digi24
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Capital.ro
Calendar ortodox pentru mai 2024. Cele mai importante sărbători religioase ale lunii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro