Ion Cristoiu divulgă secretul succesului AUR de la alegerile parlamentare: „Să mori, nu alta!”

Ion Cristoiu divulgă secretul succesului AUR de la alegerile parlamentare: „Să mori, nu alta!”
Ion Cristoiu, dezvăluiri incendiare despre succesul partidului AUR

Analistul politic Ion Cristoiu vine cu informații fierbinți referitoare la succesul pe care partidul AUR l-a cunoscut într-un timp foarte scurt. Acesta consideră, printre altele, că Alianţa pentru Unirea Românilor este partidul pandemiei, iar fără această situație de criză, niciun membru nu ar fi avut șanse de izbândă.

“Niciodată pînă acum România n-a cunoscut o asemenea surpriză”

La mai mult de o lună de când partidul AUR s-a remarcat pe scena politică, multe persoane se întreabă cum a reușit o formațiune necunocută să se impună în fața contracandidaților mult mai cunocuți.

Jurnalistul Ion Cristoiu consideră acest moment ca fiind un „fenomen unic în România post-decembristă”, astfel că partidul AUR a intrat în forul legislativ cu un scor de aproximativ 10 procente.

„Niciodată pînă acum România n-a cunoscut o asemenea surpriză: victoria unui partid absolut necunoscut pînă la scrutin. Au fost surprize în cazul fiecărui scrutin. Ele țineau însă de rezultate spectaculoase obținute de partide cunoscute cu mult înainte de alegeri: PSD, PDL, PNL, UDMR, PRM, PUNR.

În nici un caz un partid necunoscut n-a obținut aproape 10% la prima participare la un scrutin.

Ion Cristoiu reamintește modul în care persoane publice din toate domeniile, în special din politică, au încercat să găsească explicații logice pentru o asemenea intrare în forță a unor persoane necunoscute, precum senatoarea Șoșoacă sau George Simion, însă, din păcate, fără izbândă.

Ponta și Tăriceanu, dați la o parte de Șoșoacă

Deși s-a încercat din răsputeri abolirea acestei formațiuni politice, membrii AUR au reușit să înlăture persoane influente, precum Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, susține jurnalistul.

“După anunțarea rezultatelor, publiciști, sociologi, politicieni s-au precipitat să caute cauzele. Din nefericire, explicațiile raționale au fost împinse în plan secund de o campanie de diabolizare a Alianței pentru Unirea Românilor.

Naționalist extremistă, legionară, habotnică, penală, conspiraționistă. Unul dintre motive ține de vanitatea marii prese. Deși candidații AUR nu beneficiaseră de prezențe la televiziunile de știri și pe site-uri, cum se întîmplase cu cei ai partidelor cunoscute, parveniseră în Parlament. Rataseră intrarea în Parlament Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu.

Intrase în schimb Diana Șoșoacă! Să mori, nu alta! (…)”, a spus acesta, potrivit blogului său cristoiublog.ro.

Patidul AUR, partidul pandemiei

Mai mult, declarația cu care Ion Cristoiu a atras atenția tuturor a fost aceea că partidul AUR este partidul pandemiei, altminteri, acesta nu reușea să pătrundă în Parlament.

Acesta explică că anumite situații de criză și amânări ale alegerilor au favorizat pregătirea terenului pentru partidul AUR, având suficient timp în care să-și atragă simpatizanții.

“Cauzele momentului numit AUR sînt multe și complexe. Dintre acestea eu mă voi opri asupra unei singure cauze, pe care o consider crucială în victoria AUR: Pandemia. Fără Pandemie, AUR n-ar fi intrat în Parlament. Ba chiar cutez să spun, ar fi obținut un scor pe care nimeni nu l-ar fi luat în seamă.

Prin renunțarea la anticipatele din vară, ținute în condiții normale. Abia prin ținerea alegerilor în 6 decembrie 2020 s-au creat condițiile surprizei numite AUR. Prin apariția fenomenului numit de mine Presa miluită.

Inițiativa Guvernului PNL de a mitui presa cu un bacșiș consistent sub pretextul Campaniei pentru respectarea restricțiilor a dus la decredibilizarea presei în materie de tratare a Pandemiei”, a mai adăugat comentatorul politic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI