Ion Caramitru, în ‘război’ cu autoritățile. Cererea expresă pentru această vară (exclusiv)

Ion Caramitru, în ‘război’ cu autoritățile. Cererea expresă pentru această vară (exclusiv)
Teatrele au voie să activeze la 30% din capacitate

Odată cu relaxarea măsurilor anti-covid, românii au revenit în sălile de spectacole, de cinema, restaurante, cluburi, etc. Deciziile sunt,  în cazul teatrelor, de 30% din capacitatea sălilor. Cu toate astea, când vine vorba de spectacolele în aer liber, există condiția de a face dovada vaccinării. Directorul Teatrului Național, actorul Ion Caramitru a reacționat pe marginea acestei condiționări a spectatorilor români.

Teatrele au voie să activeze la 30# din capacitate

Aproape un an și jumătate sălile de spectacole au fost închise. Mare parte din actori au avut de suferit, rămânănd fără obiectul de activitate. Odată cu anunțul Guvernului de relaxare a măsurilor anti-covid, s-a propus și redeschiderea teatrelor.

Condiția, în cazul spațiilor închise, este de a-și desfășura activitatea la 30% din capacitatea sălilor de spectacole. În cazul spetacolelor susținute în aer liber autoritățile nu au impus o astfel de restricție, dar totuși există una.

Ion Caramitru cere ridicarea condiției de vaccinare

Deși nu sunt limitate la o capacitate de 30%, ca în cazul spațiilor închise, spațiile deschise au totuși o condiție, aberantă în opinia directorului Teatrului Național, Ion Caramitru. Odată cu relaxarea singura condiție de a putea asista la spectacolele în aer liber este de a prezenta dovada vaccinării, adică acel certificat emis de autorități, odată ce ne-am vaccinat cu prima sau cu a doua doză.

În opinia actorului Ion Caramitru această obligativitate ar trebui ridicată, având în vedere că se ține cont de reglementările Ministerului Sănătății, de a pune spectatorii la o distanță, de cel puțin 2 metri unii de ceilalți. Într-un dialog cu cei din redacția Impact, Ion Caramitru cere autorităților să ridice această obligativitate.

“Ei bine, problema la noi este susţinerea spectacolelor în aer liber. Dincolo de regula comună, a distanţării sociale, a dezinfectării pe mâini, a purtatului măştii, pe toata durata spectacolului, nu prea înţeleg de ce publicul care vine să asiste la un spectacol în aer liber trebuie să fie vaccinat  în integralitatea sa.

Pentru spectacolele în spaţii închise sau săli nu e valabilă această regulă. În sală poate intra şi cel vaccinat, şi cel nevaccinat, dar în aer liber, nu. De ce trebuie să fii vaccinat, în exterior? M-aş aştepta ca regula asta să fie modificată. Poate chiar de la 1 iulie, şi asta fiindcă rata de infectare a scăzut foarte mult în ultimele zile, lucru îmbucurător. Până în prezent, nu am totuşi cunoştinţă de o asemenea necesară schimbare”, a declarat Ion Caramitru, pentru Impact

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI