Ion Caramitru, desființat la Kanal D. Mesajul din emisiunea lui Denise Rifai

Ion Caramitru, desființat la Kanal D. Mesajul din emisiunea lui Denise Rifai
Ion Caramitru, desființat la Kanal D, în emisiunea lui Denise Rifai

Actor și regizor, o voce importantă a Revoluției Române, cel mai longeviv președinte al unei instituții culturale de după ’89, UNITER, și fost ministru al Culturii, Ion Caramitru se află într-un război deschis cu Marius Manole, actor din ”tânăra generație”, de când conduce Teatrul Național București. Cel din urmă a atins acest subiect de cu seară, când a fost prezent în emisiunea ”40 de întrebări cu Denisei Rifai”.

A confiscat Ion Caramitru Teatrul Național? Răspunsul lui Marius Manole oferit în emisiunea lui Denise Rifai

„Da. Din păcate, l-a confiscat. Știți care e problema cu tipul ăsta de oameni? Ei de fapt sunt construiți de cei din jur. Este o vorbă în teatru, regele nu trebuie să joace că e rege, ceilalți trebuie să joace rolul de rege. Oamenilor le e atât de frică, încât el e susținut de chestia asta.

Da, a confiscat teatrul, dacă totul se întâmplă după bunul lui plac într-o instituție mare. Principalii pioni de imagine din teatru, și acum o să se supere lumea, sunt niște oameni care n-au legătură cu meseria asta, cu PR-ul. Un om, care e fotograful teatrului, și care face afișe, și care umblă peste tot, el face imaginea teatrului, care e de un prost gust îngrozitor.

Tot ce este sub domnul Caramitru este jalnic. Jalnic! Așa arată Teatrul Național, așa se și comportă. Știți că în Consiliul Artistic la Teatrul Național nu există nici un actor, în afară de doi, care sunt întâmplător, directorii teatrului? Când am spus să ne dea și nouă dreptul, unui actor să fie în Consiliul artistic, mi s-a spus ”Ce nevoie aveți, că e domnul Mircea Rusu”.

Da, dar el e director! Eu am nevoie de o parte care să vadă din afară lucrurile, nu să fie implicat, ca dl director când spune că vrea un proiect, eu să spun dacă e bine, că poate nu e bine, că se cheltuiesc prea mulți bani sau poate nu e regizorul bun ”Dar ce vrei tu Manole să…”, țipa la mine peste un rând…Nu vreau nimic, vreau să fie dreptate și să se facă lucrurile transparent și pe bune, cum nu se face aproape nimic în teatrul românesc…”

„A înflorit exact de când e director”

„Când am fost în Instanță, m-a acuzat că noi jucăm în multe teatre și de aceea facem scandal. Le-am cerut programul înainte pe două luni, nu l-au dat. Am întrebat de ce montează atât de mult la Teatrul Național, că până să fie director la TNB eu nu știu să fi avut o carieră de regizor fulminantă.

Ei, cum naiba a înflorit exact de când e director, ca și altă carieră care înflorește acum, tot de când e director? Acum, toată breasla o să spună ”Nu ai voie să vorbești așa! Nu ai dreptul! Lucrurile se spală în familie”. Mai terminați, pentru că ne-am spălat lucrurile în familie de 30 de ani, dragi colegi, de-aia avem teatrul pe care îl avem în România: inutil, prost. N-aveți de cât să săriți și să-mi tăiați și gâtul, și capul…”, a spus Marius Manole.

Urmăriți Playtech.ro și pe