Iohannis, săturat de penali și infractori: Noile argumente împotriva lui Dragnea și Dăncilă

Autor: Puiu Alexandru - 06:35, 06 dec. 2018

Iohannis a devenit mai vocal ca niciodată pe parcursul zilei de miercuri, 5 decembrie, împotriva guvernării PSD-ALDE și, mai ales, împotriva lui Dragnea.

Iohannis s-a aflat miercuri în România și a participat la mai multe evenimente pe parcursul zilei. În contextul respectiv, a profitat de situație pentru a ”arunca” noi critici la adresa guvernării PSD și a modului în care ”penalii și infractorii” dictează modul în care se desfășoară politica în România.

„Este evident că ceea ce vedem în ziua de astăzi în circul politic se datorează şi faptului că s-a pus cam rar problema valorilor şi cam rar problema integrităţii în ultimii 30 de ani şi ne dăm seama acum că s-a greşit profund. O societate este exact atât de bună cât este sistemul său educaţional. Dacă vrem altceva, eu vreau altceva… Eu m-am săturat de atâţia penali şi infractori în vârful politicii româneşti.

Dacă vrem altceva trebuie să acţionăm. (…) Fără valori nu ai valoare. Aceste valori trebuie selectate, alese cu mare grijă”, a spus Iohannis, la lansarea rezultatelor proiectului „România Educată”, conform Agerpres. „Fiecare şi-a ales valorile din vecinătate, din familie, din politică şi sunt convins că putem mai bine. Dacă nu aş fi convins că putem mai mult de atât nu aş sta aici şi nu aş prezenta acest program”, a continuat președintele României.

În mod inevitabil, Klaus Iohannis a primit și câteva întrebări legate de amânarea numirii noilor minștri propuși de Dragnea și Dăncilă la Dezvoltare Regională și Transportui. „Suntem la al treilea guvern care nu e cu nimic mai bun. Avem guvernare pesedistă foarte, foarte slabă. Înlocuim oameni slabi cu alți oameni slabi. Au intrat într-un fel de circ. Eu nu sunt de acord să se continue în acest circ. Prima concluzie e că aceste remanieri sunt făcute de ochii lumi. Așa nu se poate și nu voi fi de acord să se continue”, a spus Iohannis. Pentru că nu putea lipsi o referință directă la adresa ineficienței liderului PSD, declarațiile au continuat. „Acest PSD sub conducerea lui Dragnea nu e capabil să genereze un Guvern performant”.

Ca răspuns la atitudinea președintelui țării, Dragnea cochetează cu ideea unei sesizări la CCR împotriva lui Iohannis, o ”îmbracă” însă într-o decizie a Vioricăi Dăncilă. „O sa avem o discuție și eu și domnul Tariceanu cu domnul Toader și cu doamna Dăncilă. Mâine (joi – n.r.) sigur va avea loc această discuție, dar o acțiune trebuie făcută pentru că e clar că asta vrea Iohannis. Am înțeles că la Transporturi deja se intră în blocaj de mâine. Eu o să am o discuție cu dumnelui în seara asta și, după ce discutăm, mâine o să pot să discut eu singur cu doamna Dăncilă și cu domnul Toader”, a declarat Liviu Dragnea marți la Parlament.

„O sa avem o discuție și eu și domnul Tariceanu cu domnul Toader și cu doamna Dăncilă. Mâine (joi – n.r.) sigur va avea loc această discuție, dar o acțiune trebuie făcută pentru că e clar că asta vrea Iohannis. Am înțeles că la Transporturi deja se intră în blocaj de mâine. Eu o să am o discuție cu dumnelui în seara asta și, după ce discutăm, mâine o să pot să discut eu singur cu doamna Dăncilă și cu domnul Toader”, a continuat liderul PSD.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI