Iohannis, la Casă Albă: ce a spus Trump despre corupția din România și performanța președintelui

Iohannis, la Casă Albă: ce a spus Trump despre corupția din România și performanța președintelui

Președintele României se află într-o vizită oficială la Washington. Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Donald Trump, iar președintele SUA nu s-a ferit să facă niște declarații interesante.

La scurt timp după ședința foto de la Casa Albă, Iohannis și Donald Trump au participat la o conferință de presă. În acel context, liderul de la Washington a făcut mai multe declarații pe marginea situației politice din Românie și a relațiilor dintre cele două țări.

În ceea ce privește lupta anti-corupție de la noi, Trump și-a manifestat încrederea în abilitățile președintelui României. „Cred că este un om care poate rezolva problema corupției din România și din câte am auzit s-au făcut pași mari. Am auzit că ați făcut progrese uriașe”, a subliniat Trump. În același timp, a ținut să adauge că știe că țara noastră trece printr-un moment politic sensibil.

Trump a insistat destul de mult și pe faptul că foarte multe țări se confruntă cu un nivel sporit de corupție politică, nu doar România. În același timp, este încrezător că președintele va face ceea ce trebuie în această privință. De partea cealaltă a baricadei, Iohannis a insistat pe faptul că-i va prezenta lui Donald Trump „rezultatele foarte bune înregistrate de România în lupta anticorupție”.

În cazul în care sperai să scapi vreodată de nevoia unei vize pentru Statele Unite prin intermediul programului Visa Waver, Trump s-a rezumat la a afirmat că problema a fost discutată în trecut și va fi discutată în continuare. Cu alte cuvinte, nu are rost să fii foarte optimist.

După întâlnirea celor doi, pe site-ul Casei Albe a fost publicat un comunicat de presă pe marginea subiectului. Documentul insistă pe relația foarte bună dintre București și Washington. „Preşedintele Donald Trump reiterează şi consolidează parteneriatul Statelor Unite cu România. Donald Trump îl întâmpină pe preşedintele Klaus Iohannis la Casa Albă pentru a reafirma şi a celebra puternicul parteneriat strategic dintre ţările noastre”, a transmis marţi seară Preşedinţia SUA într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.