Iohannis l-a chemat de urgență pe premierul Orban. Ce se decide chiar acum

Iohannis l-a chemat de urgență pe premierul Orban. Ce se decide chiar acum
Klaus Iohannis a convocat premierul si mai multi ministrii la Cotroceni

Iohannis l-a chemat de urgență pe premierul Orban. Ședința a fost convocată la orele 15:00, iar în cadrul acesteia se va discuta măsurile adoptate până în prezent, dar și cele preconizate pentru prelungirea stării de alertă.

Ședință la Cotrocei pe tema coronavirusului. Pe cine a convocat Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a convocat de urgență pe premierul Ludovic Orban la o ședință unde se va discuta măsurile adoptate până acum, dar și cele de pe viitor, în ceea ce privește starea de alertă.

Ședința va avea loc la Cotroceni, începând cu orele 15:00, iar la aceasta va participa ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, precum și alți reprezentanți din lumea medicală civilă și din cea a armatei.

Klaus Iohannis a convocat o sedinta cu mai multi ministrii la Cotroceni
Klaus Iohannis a convocat o sedinta cu mai multi ministrii la Cotroceni

Comunicatul Administrației Prezidențiale

Preşedintele Klaus Iohannis va avea o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul României, Ludovic Orban, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru; Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Secretar de Stat, Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat;

Cine a mai fost convocat la ședința de la Cotroceni

Secretarul de Stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, general dr. Ionel Paul Oprea. La şedinţă vor participa directorul general al Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, colonel dr. Florin Oancea; directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică, director al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, dr. Adriana Pistol; reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, dr. Alexandru Rafila;

Șeful Direcţiei Medicale din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, general dr. Dragoş Marian Popescu; directorul Medical în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Braşov, dr. Andreea Moldovan; vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), dr. Gindrovel Dumitra. Ședința va fi ținită la Palatul Cotroceni. Revenim cu detalii, la finalul ședinței”, a informat Administrația Prezidențială. 

Bilanț coronavirus, 10 noiembrie 2020. Încă 7.304 de cazuri noi de COVID-19

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.304 cazuri noi de infecții cu coronavirus. Până astăzi, 10 noiembrie, pe teritoriul țării noastre, au fost confirmate 314.295 de cazuri de persoane infectate cu virusul ucigaș. De asemenea, 211.408 de pacienți au fost declarați vindecați. Nu în ultimul rând, până astăzi, 10 noiembrie 2020, 8.186 care fuseseră diagnosticate cu coronavirus au decedat.

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis a declarat că se ia în calcul ca bolnavii de coronavirus care nu ar mai avea loc în secțiile ATI, să fi transportați în străinătate.

Președintele speră să nu se ajungă la așa ceva

Am discutat această variantă cu ministrul Sănătății și chiar dacă în momentul acesta în România există spațiu și la terapie intensivă, și locuri pentru bolnavi care nu au încă forme foarte grave, am inițiat deja câteva contacte cu alte state cu care avem relații speciale și sper să nu ajungem acolo, dar, in extremis, da, avem contacte și le vom valorifica”, a declarat Klaus Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI