02 apr. 2019 | 14:43

Iohannis, aplaudat și tratat cu ostilitate: ce a transmis PSD de la tribuna Parlamentului

Știri generale
Iohannis, aplaudat și tratat cu ostilitate: ce a transmis PSD de la tribuna Parlamentului

Parlamentul a marcat pe 2 aprilie, printr-o ședință solemnă, 15 ani de la aderarea României la NATO. Punctul central a fost discursul președintelui Klaus Iohannis, care a fost aplaudat, dar și contestat din bănci.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre beneficiile apartenenței României la Alianța Nord-Atlantică. Șeful statului a spus că e cea mai puternică alianță militară din istorie.

Faptul că România face parte din acest club select este un câștig în materie de politică externă.

„Aniversăm 15 ani de când România a aderat la cea mai puternică alianță militară din istoria omenirii. Suntem membri respectați ai clubului statelor democratice de 15 ani. Trăinicia NATO și forța sa sunt date de adeziunea la valori fundamentale: libertatea, democrația și statul de drept. Istoria ne-a demonstrat că principiile democratice reprezintă esența proiectului euro-atlantic și cheia succesului NATO. Pentru România nu a fost deloc ușoară revenirea la democrație după epoca neagră a comunismului și de aceea merită salutat efortul conjugat al tuturor forțelor politice, diplomației și armatei”.
Klaus Iohannis, președintele României

Iohannis, de la NATO la PSD

După ce a lăudat alianța NATO, șeful statului și-a îndreptat atenția către coaliția de la putere. Mesajele critice la adresa PSD i-au „mișcat” pe parlamentari.

Unii l-au aplaudat pe șeful statului, alții l-au dezaprobat și au încercat să acopere uralele venite din sală.

„Sunt condamnabile acțiunile majorității PSD, care prin asaltul fără precedent în ultimii 30 de ani la adresa statului de drept riscă să fragilizeze statutul României în NATO și UE. Modificarea legilor în folosul unor persoane, demagogia, atacurile la stabilitatea economică și financiară, creșterea inflației și devalorizarea leului, arbitrariul și lipsa de profesionalism, acestea sunt adevăratele realizări ale guvernării PSD. Nu întărirea democrației, nu consolidarea justiției, nu responsabilitatea economică, nu infrastructură care să garanteze siguranța oamenilor, nu acestea sunt politicile PSD. Guvernarea PSD, care a devenit sinonimă cu incapacitatea administrativă și diletantismul, vulnerabilizează România. PSD eșuează să se ridice la importanța acestui moment strategic”.
Klaus Iohannis

La sosirea la Parlament, președintele țării a fost întâmpinat de liderii de grup ai Partidului Național Liberal. Cei doi președinți ai celor două Camere, Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea, nu au ieșit să-l primească pe șeful statului.

Parlamentul a marcat, marți, 15 ani de când România a aderat la NATO. După Revoluţie, România a dat semne că vrea să se îndrepte către NATO. Au fost inițiate relații diplomatice încă din 1990. În 1993, preşedintele Ion Iliescu transmitea oficial Secretarulului general dorinţa României de a adera.

După un prim eșec în 1997, România a aderat la NATO pe 29 martie 2004.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Care sunt, de fapt, granițele Moldovei? Discuția are o „istorie” de peste cinci veacuri
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Credincioșii au primit INTERZIS. Anunț pentru români în noaptea de Înviere
Capital.ro
Rugăciunea puternică pe care să o spui în prima zi de Paște. Se rostește pentru iertarea păcatelor
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Datini și obiceiuri în prima zi de Paște. Ce trebuie să faci să atragi noroc și bani
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro