Ioana Mihăilă, anunț de ultimă oră cu privire la vaccinarea elevilor în școli. Cine va fi testat anti-Covid-19

Ioana Mihăilă, anunț de ultimă oră cu privire la vaccinarea elevilor în școli. Cine va fi testat anti-Covid-19
Ioana Mihăilă despre vaccinarea elevilor în școli

Revenirea elevilor în bănci reprezintă o reală provocare pentru autorități, având în vedere modul în care s-a desfășurat anul școlar 2020-2021. Ministrul Sănătății a explicat ce măsuri ar putea fi adoptate pentru ca elevii, cadrele didactice și părinții să fie în siguranță.

Măsurile de prevenție vor fi respectate cu strictețe și în noul an școlar

Ioana Mihăilă a anunțat planul de luptă împotriva valului patru al pandemiei, odată cu începerea școlii. Aceasta a dat asigurări cu privire la testarea în școli, acolo unde situația o va impune. Astfel, elevii și personalul care vor prezenta simptomatologie specifică vor fi testați cu testele disponibile în cabinetul medical al școlii.

Ministrul Educației a reamintit că respectarea măsurilor de prevenție este obligatorie, așa încât, elevii vor purta mască, vor respecta distanțarea socială, în timp ce conducerea unităților de învățămânr va asigura ventilația corespunzătoare în încăperi.

„Noi am făcut disponibile testările pentru copiii din şcoală încă de anul trecut, dorim împreună cu Ministerul Educaţiei să reluăm acest proces de testare pentru copiii şi personalul din şcoli care devine simptomatic.

Vorbim de testele care sunt acreditate de forurile ştiinţifice europene, acele teste rapide antigen, dar, de asemenea, recomandarea noastră fermă şi discutată şi agreată cu Ministerul Educaţiei este să continuăm cu măsurile de prevenţie şi anume purtarea măştii, ventilaţia corespunzătoare a spaţiilor în care copiii îşi petrec timpul şi îşi desfăşoară activităţile, precum şi, în limita posibilităţilor, distanţarea fizică” a declarat Ioana Mihăilă într-un interviu pentru news.ro.

Cu privire la vaccinarea elevilor, ministrul Sănătății a explicat că există în plan organizarea cabinetelor medicale unde să aibă loc vaccinarea, acolo unde copiii peste 12 ani au indicație de vaccinare, iar părinții sunt de acord cu acest lucru.

„De asemenea, acolo unde este posibil, plănuim să organizăm cabinete pentru vaccinare, acolo unde avem personal medical suficient, şi unde avem copiii care în acest moment au indicaţia de a fi vaccinaţi. Trebuie să înţelegem că vaccinarea la copii este, de asemenea, sigură şi că ea reprezintă un bun mijloc de prevenţie a infecţiei la copiii de peste 12 ani, cei care au acum indicaţie de vaccinare”, a adăugat Ioana Mihăilă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI