04 aug. 2021 | 11:20

Ioana Mihăilă, anunț de ultimă oră cu privire la vaccinarea elevilor în școli. Cine va fi testat anti-Covid-19

News
Ioana Mihăilă, anunț de ultimă oră cu privire la vaccinarea elevilor în școli. Cine va fi testat anti-Covid-19
Ioana Mihăilă despre vaccinarea elevilor în școli

Revenirea elevilor în bănci reprezintă o reală provocare pentru autorități, având în vedere modul în care s-a desfășurat anul școlar 2020-2021. Ministrul Sănătății a explicat ce măsuri ar putea fi adoptate pentru ca elevii, cadrele didactice și părinții să fie în siguranță.

Măsurile de prevenție vor fi respectate cu strictețe și în noul an școlar

Ioana Mihăilă a anunțat planul de luptă împotriva valului patru al pandemiei, odată cu începerea școlii. Aceasta a dat asigurări cu privire la testarea în școli, acolo unde situația o va impune. Astfel, elevii și personalul care vor prezenta simptomatologie specifică vor fi testați cu testele disponibile în cabinetul medical al școlii.

Ministrul Educației a reamintit că respectarea măsurilor de prevenție este obligatorie, așa încât, elevii vor purta mască, vor respecta distanțarea socială, în timp ce conducerea unităților de învățămânr va asigura ventilația corespunzătoare în încăperi.

„Noi am făcut disponibile testările pentru copiii din şcoală încă de anul trecut, dorim împreună cu Ministerul Educaţiei să reluăm acest proces de testare pentru copiii şi personalul din şcoli care devine simptomatic.

Vorbim de testele care sunt acreditate de forurile ştiinţifice europene, acele teste rapide antigen, dar, de asemenea, recomandarea noastră fermă şi discutată şi agreată cu Ministerul Educaţiei este să continuăm cu măsurile de prevenţie şi anume purtarea măştii, ventilaţia corespunzătoare a spaţiilor în care copiii îşi petrec timpul şi îşi desfăşoară activităţile, precum şi, în limita posibilităţilor, distanţarea fizică” a declarat Ioana Mihăilă într-un interviu pentru news.ro.

Cu privire la vaccinarea elevilor, ministrul Sănătății a explicat că există în plan organizarea cabinetelor medicale unde să aibă loc vaccinarea, acolo unde copiii peste 12 ani au indicație de vaccinare, iar părinții sunt de acord cu acest lucru.

„De asemenea, acolo unde este posibil, plănuim să organizăm cabinete pentru vaccinare, acolo unde avem personal medical suficient, şi unde avem copiii care în acest moment au indicaţia de a fi vaccinaţi. Trebuie să înţelegem că vaccinarea la copii este, de asemenea, sigură şi că ea reprezintă un bun mijloc de prevenţie a infecţiei la copiii de peste 12 ani, cei care au acum indicaţie de vaccinare”, a adăugat Ioana Mihăilă.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro