Ioan Neculaie a fost dat în urmărire generală. Omul de afaceri este de negăsit

Ioan Neculaie a fost dat în urmărire generală. Omul de afaceri este de negăsit
Ioan Neculaie a fost dat in urmarire generala. Omul de afaceri este de negasit

Ioan Neculaie, afacerist și fostul patron al FC Brașov, este dat de Poliția Română în urmărire generală, după ce milionarul a dispărut de când a fost condamnat definitiv. Omul de afaceri are de executat doi ani și două luni de închisoare, din cauză că nu a respectat regimul armelor și munițiilor. Originar din Brașov, bărbatul a fost condamnat, vineri, de Curtea de Apel Brașov. Însă, este de negăsit.

Ioan Neculaie, căutat de oamenii legii în toată România

Milionarul brașovean este acuzat de oamenii legii că a tras cu arma în roțile mașinii sale, de supărare că făcuse pană. În 2021, Ioan Neculaie a fost condamnat de procurori la doi ani și patru luni de închisoare.

Omul de afaceri a dispărut după ce a aflat sentința judecătorilor

După ce Curtea de Apel Brașov l-a condamnat pe omul de afaceri la doi ani și două luni de închisoare cu executare, Neculaie pare că a intrat în pământ. Din moment ce magistrații au emis pe numele său mandatul de executare a pedepsei, polițiștii brașoveni au încercat să ia legătura cu acesta. Chiar au mers și la casa acestuia, însă bărbatul de 64 de ani nu a fost găsit acasă.

Ce acuzații i se aduc milionarului brașovean

Afaceristul român trebuie să execute doi ani și două luni de închisoare cu executare, decizia fiind luată de Curtea de Apel Brașov, transmite Brasov.net. Fostul patron al echipei de fotbal FC Brașov și una dintre figurile controversate ale fotbalului anilor 1990, Ioan Neculaie a fost acuzat de procurori că ar fi tras cu arma în roțiile propriei mașini, de nervi că făcuse pană chiar înainte de a pleca la o partidă de vânătoare. Judecătoria Brașov îl condamnase pe milionar la doi ani și patru luni de închisoare, în ianuarie anul trecut.

Ioan Neculaie nu ar fi „respectat regimul armelor și munițiilor” după ce a tras cu o armă de vânătoare chiar pe proprietatea pe care o deține la Timișul de Jos, în urmă cu cinci ani. Surse din anturajul său au povestit, la acea vreme, că milionarul român ar fi cerut unui angajat să îi pregătească mașina pentru a merge la vânătoare într-o pădure din apropierea Brașovului. Doar că, înainte de plecare, acesta a observat că autoturismul a făcut pană. În acel moment, s-a enervat și a tras câte un foc de armă și în celelalte roți.

O serie de condamnări pentru Neculaie

Fostul patron al echipei de fotbal FC Brașov a fost arestat în noiembrie 2017, fiind condamnat la închisoare pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor. În iunie 2018, Ioan Neculaie a fost eliberat condiționat, pentru că executase jumătate din pedeapsa primită și avea peste 60 de ani. Ulterior, în ianuarie 2021, a primit o nouă condamnare de 8 luni și 15 zile de închisoare, dar mai avea și un rest de pedeapsă (485 de zile de închisoare), după ce fusese eliberat condiționat în 2018. Drept urmare, judecătorii i-au aplicat, în ianuarie 2021, pedeapsa rezultantă de 2 ani, 4 luni și 15 zile de închisoare, în regim de detenție. Omul de afaceri a făcut apel, dar a fost condamnat definitv de către Curtea de Apel Brașov.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI