Invitat surpriză la finala Euro 2020. A fost la un pas de moarte, dar o minune divină l-a salvat

Invitat surpriză la finala Euro 2020. A fost la un pas de moarte, dar o minune divină l-a salvat
Invitat surpriză la finala Euro 2020. A fost la un pas de moarte, dar o minune divină l-a salvat

Finala Euro 2020 se va desfășura duminică, 11 iulie, pe stadionul Wembley din Londra. Până acum se cunoaște una dintre finaliste, Italia. Cealaltă va fi stabilită după întâlnirea din această seară, Anglia – Danemarca. Printre miile de invitați speciali ai UEFA pentru ultimul act al competiției, se va afla și unul surpriză. Iar alături de acesta, alte câteva persoane mult mai puțin cunoscute, dar esențiale în cel mai dramatic moment al acestui turneu final.

Invitat surpriză la finala Euro 2020

Finala Euro 2020 va avea loc duminică, 11 iulie, pe stadionul Wembley din Londra. UEFA a primit acordul oficialilor britanici pentru scutirea de la carantină a VIP-urilor invitate să asiste la ultimul act de la turneul final. Deomcadtă, se cunoaște numele primei finaliste. Italia a învins, marți seară, Spania, după loviturile de departajare. Astzi se va disputa partida Anglia – Danemarca, ce va stabili cea de-a doua finalistă. Danezii au reușit o revenire miraculoasă „în turneu”, după ce pierduseră primele două meciuri din grupă.

Nordicii au trecut prin șocul celor întâmplate cu vedeta lor, Christian Eriksen. Mijlocașul de 29 de ani a suferit un infarct în timpul întâlnirii cu Finlanda. Doar intervenția providențială a colegului său, Simon Kjaer, apoi a paramedicilor, l-au salvat pe Eriksen. El a fost resuscitat minute bune până să fie readus la viață. Apoi a fost transportat la spital, unde, după câteva zile, i s-a montat un defibrilator cardiac.

A fost la un pas de moarte, dar o minune divină l-a salvat

Eriksen a fost externat între timp, iar colegii lui au reușit performanța de a ajunge în semifinalele turneului final. Și chiar dcă nu sunt favoriți contra Angliei au o șansă de a juca finala de pe Wembley. Iar dacă o vor face, vor avea un susținător surpriză în tribune. Printre invitații speciali ai UEFA se va afla chiar Christian Eriksen, împreună cu soția sa, scrie The Guardian. Starul danez încă nu a confirmat prezența la partida de duminică. Este foarte posibil ca el să aștepte deznodământul partidei din această seară, înainte de a decide dacă să meargă la Londra sau nu.

Nu doar Eriksen a fost invitat de UEFA la finala Euro 2020. Și cei 6 paramedici danezi care au intervenit pe gazon în momentele dramatice ale infarctului suferit de jucător au primit aceeași invitație. Unul dintre aceștia, Peder Ersgaard, s-a declarat onorat și emoționat de gestul făcut de forul european.

Sunt emoţionat ca un copil în Ajunul Crăciunului. Sunt mândru de întreaga echipă care a acţionat atunci, căci nu a fost un efort individual ci unul colectiv”, a spus Ersgaard, conform sursei citate, adăugând că speră să vadă în finală Danemarca.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI