Investiție de 50 de milioane de euro în România. Ce va apărea, în curând, în Târgu Mureș

Investiție de 50 de milioane de euro în România. Ce va apărea, în curând, în Târgu Mureș
Investiție de 50 de milioane de euro în România. Ce va apărea, în curând, în Târgu Mureș

Grupul ALPLA va construi o nouă fabrică de reciclare în România, având de gând să investească circa 50 de milioane de euro în vederea extinderii activităților de reciclare, în fiecare an, până în 2025.

Un grup specializat în reciclarea PET-urilor construiește încă o fabrică în România

Grupul ALPLA este lider mondial în soluții de ambalare și reciclare din plastic. Aceștia continuă demersurile pentru a-și atinge obiectivele de sustenabilitate prin construirea unei noi fabrici de reciclare în Târgu Mureș.

„Obiectivul nostru este să stabilim un ciclu de viaţă complet al ambalajului – de la sticlă la sticlă – în special în regiunile unde colectarea şi reciclarea deşeurilor au potenţial de dezvoltare. Asocierea noastră în acest joint-venture este un pas strategic şi important în această direcţie.”, spune Preşedintele ALPLA, Günther Lehner, responsabil pentru dezvoltarea departamentelor de Sustenabilitate şi Economie Circulară.

Grupul ALPLA, împreună cu United Polymer Trading AG și Ecohelp SRL, lansează operațiuni comune de reciclare a PET-urilor în România. Vor face acest lucru investind în instalarea unei linii de extrudare pentru reciclarea sticlelor din plastic.

În acest fel, granulele provenite în urma procesului de reciclare vor fi de acum utilizate pentru fabricarea de sticle noi și preforme. Cele trei companii au o țintă comună de 15.000 de tone e PET reciclat post-consum.

Investiție importantă în România

Noile directive și bunele practici legate de sustenabilitate obligă piața să facă îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește producția de ambalaje, dar și procesul de colectare. Totodată, se poate observa un interes crescut pentru materialele reciclate din parte consumatorilor.

Suma investită în fabrică și în infrastructură se ridică la 7,5 milioane de euro. Mai mult de atât, extinderea fabricii creează 15 locuri de muncă noi. Grupul ALPLA reciclează în total aproximativ 130.000 de tone de PET și 60.000 de tone de PE.

”Suntem o companie inovatoare, cu o puternică dorinţă de sustenabilitate, care îşi consolidează şi îşi dezvoltă constant serviciile prin implementarea de soluţii şi facilităţi care sporesc calitatea mediului înconjurător.  

Viziunea noastră este să utilizăm resursele naturale într-un mod eficient şi sustenabil cu ajutorul energiei regenerabile şi a materialelor durabile, reciclate corespunzător, iar reducerea gradului de poluare este unul dintre dezideratele noastre. Expertiza vastă pe care o deţinem în acest domeniu, capacităţile tehnice şi experienţa bogată a partenerilor alături de care am creat acest joint-venture contribuie la reducerea gradului de poluare.”, spune Cristina Bogdan, Sustainability Manager.

Grupul este prezent pe piața din România încă din anul 2011, atunci când a deschis prima fabrică în București.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI