Investiție de 23 de milioane de euro în Alba-Iulia. Acum se stabilesc ultimele detalii

Investiție de 23 de milioane de euro în Alba-Iulia. Acum se stabilesc ultimele detalii
Investiție de 23 de milioane de euro în Alba Iulia

Investiție uriașă în Alba-Iulia! Cetățenii se pregătesc să primească detalii despre noul proiect de care vor beneficia cu toții care va costa nu mai puțin 23 de milioane de euro. Ce se știe despre planul final?

Investiție de 23 de milioane de euro. Cetățenii din Alba-Iulia sunt impresionați

Planul Urbanistic Zonal pentru un nou mall în Alba Iulia a fost lansat în dezbatere publică. Alba Iulia Value Center, așa cum se va numi centrul comercial, se va situa la ieșirea din oraș, spre Teiuș. Cetățenii își pot exprima părerea până în data de 10 septembrie cu privire la documentația depusă de dezvoltatorul PK Topaz SRL Bucureşti.

Proiectul are în vizor construirea unui centru comercial, unui centru wellness şi amenajarea de sensuri giratorii, parcări, alei carosabile şi pietonale, spaţii verzi. De asemenea, sunt prevăzute construcții pe o suprafață de câteva hectare de teren, iar etapa de consultare a populației este cuprinsă între 02.08.2021 – 10.09.2021.

Sugestiile și opiniile se pot depune în scris alături de specificații sau articole din proiect la care se referă cu mențiunea să fie trecută data trimiterii și datele de contact ale expeditorului la sediul Primăriei Municipiului Alba-Iulia, de pe str. Moșilor, nr. 5 A, Camera 8 – Registratură sau în format electronic pe adresa de e-mail: office@apulum.ro în termen de 15 zile.

Centrul comercial ce urmează a fi construit include un hipermarket, o galerie comercială și spații de tips trip mall și va deservi peste 160.000 de locuitori din Alba-Iulia și din localitățile din împrejurimi generând 600 de locuri de muncă.

Bugetul pentru construcția mall-ului este de 23.4 de milioane de euro, iar data estimată inaugurării este anul 2022. Potrivit Primăriei, noul centru se va construi în zona Bărăbanț, pe un teren ce se află în zona râului Ampoi. Sunt prevăzute construcții pe o suprafață de aproximativ 6.1 hectare de teren.

Anunțul Primăriei

„Elaborare PUZ – Construire centru comercial Alba Iulia, sensuri giratorii, amenajare platforme exterioare cu parcări, alei carosabile și pietonale, reconfigurare cai de acces, semnalistică rutieră, amplasare casete publicitare luminoase și totemuri publicitare, amenajare spații verzi, împrejmuire teren și introducere parțială în intravilan”
Primăria Municipiului Alba Iulia

Centrul comercial va fi accesibil direct din E81 și va avea o zonă de magazine cu acces din parcare, food court și galerie comercială interioară, iar ancora principală va fi un hipermarket Carrefour.

Mai mult decât atât, vor fi amenajate 700 de locuri de parcare. De asemenea, se dorește devierea rețelei elecrice de înaltă tensiune și efectuarea de operațiuni cadastrale, notariale și schimbare de categorie în vizorul folosinței.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI