Invazia lăcustelor, scene apocaliptice. Blestemul biblic s-a abătut asupra Indiei VIDEO

Invazia lăcustelor, scene apocaliptice. Blestemul biblic s-a abătut asupra Indiei VIDEO

În afară de epidemia de coronavirus, India se confruntă și cu temperaturi caniculare și o invazie de lăcuste, anunță BBC. Astfel, temperatura maximă a fost marți de 50 de grade C, în statul Rajasthan.

Temperaturi mari și invazie de lăcuste

În capitala Delhi, temperatura a fost de 47,6 grade Celsius, iar oficialii i-au sfătuit pe oameni să stea în case pe cât mai mult posibil. Astfel de temperaturi ridicate nu au mai fost atinse în India în această perioadă de zeci de ani. Conform site-ului de meteorologie El Dorado, această regiune a fost cea mai călduroasă din lume, în ziua de marți.

Oficialii indieni au precizat pentru presa locală că unul dintre motivele valului de căldură este puternicul ciclon Amphan, care a lovit India și Bangladesh săptămâna trecută.

”Super ciclonul Amphan a tras toată umezează din alte zone ale țării”, a precizat Kuldeep Shrivastava, șeful centrului regional de meteorologie pentru publicația Hindustan Times. Aceste valuri de căldură au cauzat și numeroase decese în ultimii ani pe teritoriul Indiei, dar nu există informații despre impactul temperaturilor actuale.

Acum, mii de indieni călătoresc pe jos, după ce au plecat din orașe, încercând să ajungă în satele lor. Mulți dintre ei se deplasează cu puțină mâncare și apă, iar aceștia vor fi cei mai expuși.

Câte cazuri de coronavirus sunt în India

Valul de căldură a mai afectat și eforturile de a combate roiurile de lăcuste care distrug recoltele din țară, inclsiv din statul Rajasthan. Astfel că roiuri mari și agresive de lăcuste au invadat și devorat peste 50.000 de hectare de recolte.

Menționăm că Rajasthan, Madhya Pradesh și Gujarat sunt statele cele mai afectate de una dintre cele mai grave invazii de lăcuste din ultimii 30 de ani. În ce privește coronavirusul, în prezent există 158.000 de cazuri confirmate de COVID-19 în India. Dintre persoanele diagnosticate, 67.000 s-au vindecat, iar 4.500 au murit.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI