”Invazia, începutul celui de-al treilea război mondial. E posibil ca civilizația să nu-i supraviețuiască.” Filantropul care face anunțul fatal

de: Bișinicu Andreea
25 05. 2022

Un veteran filantrop a făcut un anunț sumbru în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina, acum trei luni de zile, în data de 24 februarie. Afaceristul amenință că invazia Ucrainei poate determina începutul celui de-al treilea război mondial. Ce acuzații îi aruncă liderului de la Kremlin.

Ce spune George Soros despre posibilitatea declanșării celui de-al treilea război mondial

George Soros a lansat un atac la adresa președintelui rus Vladimir Putin și a lui Xi Jinping din China, la Forumul Economic Mondial de la Davos. Veteranul filantrop a vorbit despre ascensiunea la putere a regimurilor autocratice și pericolul real în care s-ar afla economia globală.

De asemena, veteranul în vârst de 91 de ani a criticat-o și pe Angela Merkel, fostul cancelar al Germaniei, pentru faptul că s-ar fi apropiat de liderii de la Beijing și Moscova.

„Este posibil ca invazia (n.r. – Ucrainei de către Rusia) să fi fost începutul celui de-al treilea război mondial și este posibil ca civilizația noastră să nu-i supraviețuiască.

Invazia Ucrainei nu a venit din senin. Lumea a fost din ce în ce mai implicată într-o luptă între două sisteme de guvernare care sunt diametral opuse unul altuia: societatea deschisă și societatea închisă.

Regimurile represive sunt acum în ascensiune, iar societățile deschise sunt sub asediu. Astăzi, China și Rusia reprezintă cea mai mare amenințare pentru societatea deschisă”, a declarat George Soros, conform The Guardian.

„Europa pare să se îndrepte în direcția corectă!”

Milionarul nonagenar a condus atacul financiar speculativ care a scos lira sterlină din mecanismul de schimb valutar european, acum 30 de ani. George Soros susține că Europa a răspuns bine la criza declanșată de invazia Rusiei

„Va dura mult timp pentru a stabili detaliile, dar Europa pare să se îndrepte în direcția corectă. A răspuns invaziei Ucrainei cu mai multă viteză, unitate și vigoare decât oricând în istoria sa.”

Dar dependența Europei de combustibilii fosili ruși rămâne excesivă, în mare parte din cauza politicilor mercantiliste duse de fostul cancelar Angela Merkel.

Ea făcuse acorduri speciale cu Rusia pentru furnizarea de gaze și făcuse din China cea mai mare piață de export a Germaniei.

Asta a făcut din Germania cea mai performantă economie din Europa, dar acum există un preț mare de plătit. Economia Germaniei trebuie reorientată. Și asta va lua mult timp.”, a declarat omul de afaceri pentru sursa citată.