Inundaţii masive în judeţul Vaslui, unde 120 de gospodării au fost afectate

Inundaţii masive în judeţul Vaslui, unde 120 de gospodării au fost afectate
Inundaţii masive în judeţul Vaslui

Miercurea noaptea, furtuna a făcut ravagii în Bârlad, unde au fost emise în total trei mesaje RO-ALERT de către autorități. Sute de gospodării au fost inundate, iar străzile s-au transformat în lacuri, potrivit reprezentanților ISU Vaslui.

Sute de gospodării inundate în Bârlad

Peste 120 de gospodării au fost inundate după precipitațiile abundente căzute în cursul nopții de miercuri spre joi. Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu toate efectivele, iar în sprijinul acestora au fost trimise și echipaje din Huși și Vaslui, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

„În urma ploilor căzute în municipiul Bârlad, mai multe străzi, instituţii şi gospodării au fost afectate. În cursul nopţii, ISU ‘Podul Înalt’ al judeţului Vaslui a acţionat cu zece autospeciale, zece motopompe transportabile şi remorcabile, două motopompe de mare capacitate, trei ofiţeri şi peste 40 subofiţeri, pentru evacuarea apei şi înlăturarea efectelor inundaţiilor care au afectat peste 120 gospodării, subsoluri şi curţi din zonele joase ale municipiului Bârlad. Pompierii militari intervin şi acum pentru evacuarea apei din zona fostei fabrici de ulei”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Marius Stanciu.

În județul Vaslui, trei localități s-au aflat sub avertizare de Cod Roșu de fenomene meteorologice periculoase, acesta fiind valabil până la ora 00:30. Meteorologii au prognozat averse care au cumulat izolat peste 50 l/mp, vijelii puternice, frecvente descărcări electrice și izolat grindină.

Trafic blocat pe DN 1 după o ploaie torențială

Din cauza ploilor puternice, apa a acoperit carosabilul, iar traficul pe DN 1, în zona localității Bușteni, a fost deviat. De asemenea, aproximativ 100 de case au fost inundate. Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, circulația rutieră a fost blocată pe DN 1 la km 130, iar traficul a fost deviat prin zona Zamora.

„A fost rupere de nori în Masivul Bucegi, a plouat foarte tare. Practic am activat planul roșu, am anunțat Prefectura. Cantitățile de apă au fost foarte mari, avem un cartier, în jur de 100 de case inudate. Împreună cu pompierii am acționat, am evacuat mai multe persoane. Se acționează cu 4-5 utilaje pentru a relua traficul pe DN1”, a declarat primarul din Bușteni, la Digi24.

La fața locului au intervenit echipe de la Salvamont Bușteni, pompierii din Bușteni, Salvamont Prahova și serviciul specializat al primăriei. Potrivit ISU Prahova, în urma unei rupere de nori, mai multe locuințe au fost inundate în această stațiune. Au fost mobilizate două autospeciale de stingere, un echipaj de prim ajutor și două motopompe.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI