15 iun. 2023 | 12:17

Întrebarea de matematică pentru elevii de 14 ani la care 92% dintre părinți nu știu să răspundă. Tu reușești?

Diverse
Întrebarea de matematică pentru elevii de 14 ani la care 92% dintre părinți nu știu să răspundă. Tu reușești?
Întrebarea de matematică pentru elevii de 14 ani la care 92% dintre părinți nu știu să răspundă. Ce a dezvăluit un studiu.

Playtech Știri îți prezintă întrebarea de matematică pentru elevii de 14 ani la care 92% dintre părinți nu știu să răspundă. Într-un studiu efectuat în Marea Britanie, specialiștii au analizat câți adulți au putut să rezolve o problemă dintr-un model de examen care reprezintă echivalentul Evaluării Naționale din România. Tu poți să duci la capăt demonstrația?

Întrebarea de matematică pentru elevii de 14 ani la care 92% dintre părinți nu știu să răspundă

Multor părinți, înșiruirea unor ecuații le poate induce emoții profunde, alimentate poate de amintiri neplăcute ale eșecurilor de la orele de curs de matematică. Așa s-a întâmplat și în cadrul unui studiu realizat de specialiști asupra părinților din Marea Britanie asupra unei probleme de la examenul GCSE, echivalentul Evaluării Naționale din România.

Mai ții minte când ai rezolvat ultima dată probleme de algebră? Studiul efectuat în Marea Britanie a dezvăluit că mulți părinți nu sunt pregătiți să răspundă la întrebările pe care adolescenții le primesc la examene. Un procent uriaș, de 92%, din părinți nu au știut să ducă la capăt sarcina de matematică. Doar 8% au reușit să facă demonstrația.

Playtech Știri îți prezintă și ție problema de matematică primită de elevii de 14 ani la examen. Crezi că reușești să o rezolvi? Dacă da, ai putea spune că faci parte dintre puținii adulți care mai pot desluși ecuațiile de la algebră.

„Demonstrează că (x + 1) (x + 2) (x + 3), scrise sub forma ax la a 3 + bx la a doua 2 + d, sunt numere întregi pozitive”, este problema pe care au trebuit să o rezolve părinții, în cadrul studiului.

Tu reușești să duci la capăt demonstrația de matematică dată la examene elevilor de 14 ani?

Specialistul Lucy Kirkham a explicat că, pentru adulți, ecuațiile de la algebră pot fi cu adevărat înfricoșătoare. Pentru a putea să rezolvi problema de mai sus, este bine să o descompui în calcule mai mici, pentru a te asigura că poți duce sarcina la capăt ușor, fără să te confrunți cu dificultăți.

„Experții noștri în matematică de la Save My Exams creează modele de răspunsuri codate prin culoare, care descompun fiecare întrebare în pași mai ușori pentru a ghida cu atenție utilizatorii către răspunsul corect. Nu vă lăsați descurajat, încercați doar să începeți cu primul pas și veți fi surprinși de departe puteți ajunge!”, a spus specialistul Lucy Kirkham părinților.

Încearcă să rezolvi și tu problema de matematică. La final, poți accesa imaginea din galeria FOTO a acestui material. Acolo vei putea analiza modul în care poate fi deslușită ecuația, pentru a ajunge la răspunsul pe care trebuie să-l demonstrezi.

Digisport.ro
Cristiano Ronaldo, făcut praf de o legendă după ce a ajuns la 900 de goluri: "N-are nicio treabă cu fotbalul!"
Stirile PROTV
Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Este cea mai calmă zodie dintre toate. Nimic nu o poate enerva
Spynews.ro
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
PRO TV
Cel mai frumos cuplu latino, apariție de senzație pe covorul roșu! Penelope Cruz și Javier Bardem, imaginea perfecțiunii
Adevarul
Imagini înfricoșătoare. Cum ar arăta un atac nuclear asupra celui mai mare oraș din Europa Occidentală. Simularea care ne dă fiori
BZI.ro
Andreea Bălan, într-o rochie transparentă complet! Fanii au rămas uimiți de ținuta îndrăzneață
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Povestea de dragoste neștiută dintre Ilinca Vandici și Alin Cocoș: au fost împreună doi ani, însă ea a fost părăsită: „S-a despărțit de mine. Mi-a spus...”
Parteneri
Se schimba data PASTELUI? Crestinatatea se pregateste pentru un moment istoric
Redactia.ro
Țara în care femeile trăiesc peste 100 de ani. Ce mănâncă mereu și care e secretul longevității
Click.ro
„Canibalul din Volgograd” s-a întors acasă, după ce a luptat în Ucraina. Cazul lui a zguduit societatea rusă acum un deceniu
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Adrian Câciu, anunțul serii: Vouchere de 15.000 de lei pentru electrocasnice. Cine beneficiază
EVZ.ro
Marian Mexicanu și Ana, primele declarații după ce s-a căsătorit și și-a botezat fiica! Cele mai frumoase imagini de la eveniment: ”Nu am cuvinte, sunt un om împlinit”
Spynews
Schimbare în România! Se introduce în toate magazinele din țară
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Se oferă RECOMPENSĂ pe CAPUL lui TRUMP. Planul secret, descoperit într-o SCRISOARE
Mediaflux
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro